Wandelen en elektronisch roken.

Het is vandaag prachtig herfstweer, dus even een korte wandeling gemaakt. Het is opvallend hoeveel er eigenlijk nog staat te bloeien in de bermen langs de weg. Zo zag ik onder andere een paardenbloem, in volle bloei, maar ook een uitgebloeid exemplaar. Wandelen en fietsen zijn de actieve bezigheden die ik beoefen. Jaren gelden was ik lid van de wandelsport vereniging YMCA uit Doetinchem. Samen met de andere leden gingen wij iedere zaterdag ergens in de provincies Gelderland of Overijssel een wandeltocht lopen. Dat was zeer fijn! Mijn grootste afstand op een zaterdag was 25 kilometer. Nadat ik rugproblemen kreeg werd het wandelen steeds zwaarder tot het moment kwam dat ik moest stoppen met het beoefenen van de wandelsport. Nu, een paar jaar na de rugoperatie, wandel ik gewoon voor mijn plezier. Het zijn geen lange afstanden meer, maar ongeveer een kilometer of zes tot acht. Dat is voldoende voor mij.

Uitgebloeide paardenbloem, november 2022.
Uitgebloeide paardenbloem.

Het was voor ons vandaag een rustige dag; niet zoveel gedaan. Beetje naar veldrijden kijken, een beetje lezen, en natuurlijk met deze blog bezig. Beiden zijn wij moe, en hebben dus een dag vrij van alle verplichtingen zoals wandelen enz.. Is ook wel eens fijn! Morgen is Joke ook vrij van de dagverzorging in Hoog-Keppel. Vind ik fijn, is zij er ook bij als de cardioloog belt. Dokter Schellings belt rond half vier op. Wij beiden zijn heel benieuwd naar de definitieve uitkomst van de hartkatheterisatie. Natuurlijk zijn wij het meest benieuwd naar de behandeling van de vernauwing.

Joke mag graag puzzelen, en is nu met een grote legpuzzel van 1000 stukjes bezig. Het is een soort Engels huis aan het water, compleet met een koppel zwanen. Deze puzzel is bijna klaar, nog een dag of misschien twee dagen, maar dan is hij helemaal af. Ik vind het leggen van een legpuzzel maar knap; kan mij er niet op concentreren, en het duurt mij te lang. Heb er gewoon het geduld niet voor!

Ik denk erover om in plaats van 18 mg. nicotine in de vloeistof voor de e-damper naar 0 mg. te gaan. Roken, maar ook elektronisch roken (dampen) is niet gezond, maar de nicotine in de vloeistof is ook niet gezond. Maar eens proberen hoe 0 mg. smaakt en bevalt! Ik rook nu al een jaar of vijf elektronisch, en het bevalt mij tot op heden prima. Heb ‘s-ochtends geen hoestbuien meer, geen piepende longen, ruik niet meer naar rook. Allemaal positieve affecten van het elektronisch roken dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: