Wachten, en toch nog een telefoontje.

Even naar de bibliotheek.

Vandaag gaan wij even naar Doetinchem, onder andere naar de bibliotheek. Het pand waarin de bibliotheek is gehuisvest heet nu “t Brewinc” en staat aan de IJsselkade, dichtbij het centrum. Als puber heb ik een jaar in “t Brewinc” doorgebracht. Het was toen de technische school waar ik gedurende een jaar les heb gehad. Ik was en ben niet handig, dus een technische opleiding was niets voor mij. Maar naar aanleiding van de zogenaamde Cito-toets was een opleiding aan de technische school het hoogst haalbare voor mij volgens mijn schoolhoofd. De plek die vroeger de kantine was is nu de afdeling voor volwassenen en de allerjongste lezers. Gedurende een aantal jaren ben ik ook nog vrijwilliger bij deze bibliotheek geweest, het was leuk werk! Behalve de bibliotheek zitten er nog een aantal andere organisaties in dit pand. Zo heeft Elver (Home – Elver) hier een lunchroom,(https://www.tesoroetenendrinken.nl/) maar ook is er een ontmoetingsplek voor mensen van 50 jaar en ouder. Wij zijn met de fiets gegaan, het was prachtig weer, alleen stond er een behoorlijke wind. Ik fiets als een oud mannetje, het gaat allemaal net iets langzamer dan een poos geleden.

De hoofdingang van 't Brewinc aan de IJsselkade in Doetinchem.
Entree van ‘t Brewinc.

De cardioloog belt toch nog.

De cardioloog heeft tot nu toe nog niet gebeld, dat zou gisteren, dinsdag, gebeuren. Maar helaas; niets gehoord. Hopen dat hij vandaag belt. Wij zijn heel benieuwd naar het advies van het Radboud UMC uit Nijmegen. Gaat de behandeling bestaan uit medicatie of komt er nog aanvullend onderzoek? Wij hebben geen idee. Dit wachten is niet echt prettig, maar niets aan te doen. Mogelijk dat de cardioloog nog niets uit Nijmegen heeft gehoord.

Gelukkig, rond vijf uur vanmiddag belde de cardioloog toch nog even op. Nijmegen ziet op dit moment geen redenen voor een FFR-onderzoek (Een belangrijk gesprek voor ons vanmiddag.) en de cardioloog plant nu een MRI-scan. Tijdens deze scan krijg ik een middel toegediend dat benauwdheid veroorzaakt. Hierdoor hoop hij dat er meer te zien is op de scan. Mocht de benauwdheid niet door het hart worden veroorzaakt, dan wordt er verder gezocht. Blijft overeind dat er wel een vernauwing in de kransslagader zit…. Mogelijk wordt dit met medicijnen behandeld. Nu maar wachten op de afspraak voor de MRI. Joke en ik gaan er nu maar van uit dat ik de rest van 2022 wel bezig zal zijn met allerlei onderzoeken. Vooral het wachten op de onderzoeken duurt lang.

Bezig met de elektronische sigaret.

Zoals ik al eens heb geschreven, rook ik elektronisch. (Wandelen en elektronisch roken.) Mijn huidige damper is oud en weigert regelmatig dienst, eigenlijk is hij gewoon “op”. Dus ben ik op zoek naar een vervangend exemplaar. Ik ben op het internet aan het zoeken geweest natuurlijk, en daar de modellen en prijzen vergeleken. Als een echte Nederlander wil ik niet te veel geld uitgeven. Bij een voor mij bekende webshop heb ik een goed exemplaar gevonden dat precies is wat ik zoek. Bij Zwoofs heb ik de volgende damper gevonden: de Aspire BP80 kit. Niet zo’n heel ingewikkeld toestel, gewoon een goede damper. Zwoofs ken ik al lagere tijd, heb al eerder dampers bij hen besteld. Vandaag heb ik de damper gevuld met 0 mg. nicotine liquid, maar dat is niet echt een succes. Het smaakt echt helemaal nergens naar, zelfs niet naar sigaar, en dat is de smaak die ik al een hele poos damp. Toch maar de oude vertrouwde liquid blijven gebruiken.

1 reactie

  1. Mooi verhaal. Ik weet er alles van, wachten op uitslag, vooral als ze een tijd afspreken en dan nog niet. Vervelend. Stop met het roken. heb ik ook gedaan. Dat is een apart verhaal hoe ik gestopt ben. Maar heb er zeker geen spijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: