Vroeg het bed uit (alweer).

Goedemorgen!

Het is vijf uur in de ochtend, ik ben vroeg het bed uit. Ik ben iemand die niet zo erg goed slaapt. Vaak ben ik al op voordat mijn omgeving wakker wordt.

De Veldhof slaapt nog. Over ongeveer een uur ontwaken de eerste bewoners. De krant wordt bezorgd. In steeds meer huizen gaat het licht aan. Eerst in het toilet en de badkamer en daarna in de woonkamer. Mensen lezen de krant of luisteren naar de radio. Ik luister meestal naar Omroep Gelderland. De dag begint weer!

De Veldhof om ongeveer vijf jur in de ochtend.
De Veldhof in diepe rust.

Eerst koffie en de krant.

Ik begin de dag altijd met een kop sterke koffie uit een percolator-kannetje. Daarna even door de digitale versie van dagblad “de Gelderlander” bladeren. Eerst even de koppen lezen, en later de diverse artikelen. Er staat, zoals altijd, weer voldoende in de krant waarover ik mij verbaas of aan erger. Soms wordt je als lezer op het verkeerde been gezet door een dubbelzinnige kop boven een artikel.

De koffie staat op het fornuis.
de koffie is bijna klaar!

Net nadat ik de krant heb geopend op de tablet, komt via de email de nieuwsbrief “Binnenlands Bestuur” binnen, altijd boeiend om te lezen wat er bij gemeenten en overheden speelt. Deze nieuwsbrief is nog een overblijfsel van mijn werk als Commissielid bij de gemeente Bronckhorst.

Stoken en overlast.

Tijdens een wandeling viel mij het volgende op: in deze tijd van het jaar ruik ik steeds vaker een rooklucht. Niet verwonderlijk; iedereen wil graag warm wonen. Veel mensen hebben een openhaard of palletkachel. Dat is gezellig en geeft een aangename warmte.

Maar zoals altijd; wat voor de een leuk en prettig is, is voor een ander niet goed. Ik denk hierbij aan de groep mensen met luchtwegklachten, maar ook aan de groep die gewoon niet goed tegen deze rooklucht kan. Persoonlijk vind ik het ook een onaangename geur. Misschien moeten de mensen met een openhaard of palletkachel eens in hun omgeving rondvragen of er mensen zijn die slecht tegen deze lucht kunnen. Is dit het geval; dan moet je volgens mij niet stoken! Dus even naar elkaar omkijken en rekening houden met elkaar!

Regen.

Er valt nu al de hele dag regen, soms iets meer, dan weer een miezerbuitje. In onze regenmeter zit 17 mm. neerslag. Volgens een weer-app moet het rond een uur of half drie droog worden. Wij hopen het! Gaan we wandelen. Even een frisse neus halen, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: