Vandaag was het een bezige dag voor ons beide.

Eenjarige planten opruimen.

Vandaag een bezige dag. Na een paarkeer nachtvorst zijn de planten in de bakken allemaal dood. Het ziet er niet uit!, een zielig en troosteloos gezicht. Dus: vandaag even met deze dode planten aan de gang. Zij worden door de rest van de tuin heen gewerkt. Het is prima meststof, en de potgrond is ideaal voor het ophogen van de tuin. Deze klus doen wij samen. Nadat de planten uit alle potten zijn gehaald, worden de potten schoongemaakt zodat zij naar de zolder kunnen tot volgend jaar. Joke heeft de stoep geschrobd, alles ziet er weer beter uit!

Een nieuwe damper.

Na een aantal jaren trouwe dienst is mijn huidige damper aan vervanging toe. Het dampen smaakt nog wel, maar het apparaat stinkt enorm. Joke ruikt dat goed en vindt het vies. Via een bedrijf in Rotterdam een andere damper besteld. Het is weer een Aspire geworden, in dit geval de BP 80 kit. Ik weet het: niet roken is veel beter, maar ik ben onderhand vijf keer gestopt met roken en zes keer opnieuw begonnen. Het voordeel van elektronisch roken is dat je geen rook binnen krijgt, alleen maar nicotine en waterdamp. Is ook niet gezond, maar beter dan rook in je longen.

De nieuwe damper is gekomen!
De nieuwe damper.

Naar de huisarts.

Vanmiddag heb ik de diabetes jaar controle bij mijn huisarts, dr. Nierkens. Er is volgens mij niet zoveel aan de hand, gaat redelijk goed met “de suiker”, Wel met enige regelmaat hogere bloedsuikers, maar dat heeft iedere diabeet. Jammer dat ik niet net als Joke een sensor op de arm heb zitten waarmee ik de bloedsuikers kan controleren. Is veel prettiger dan iedere keer een vingerprik. Gelukkig was de huisarts tevreden. Volgens haar doe ik het goed!

Puzzel is klaar.

Joke maakt regelmatig puzzels. Meestal van duizend stukjes, maar deze is een uitzondering; het heeft “maar” vijfhonderd stukjes. Dat lijkt makkelijker, maar is het echt niet! Er zit net zo veel werk in als in de grotere puzzels. Deze puzzel is via de dagverzorging in Hoog-Keppel meegenomen. Helaas is de tweede kerstpuzzel die in de doos zit niet compleet, er ontbreekt een stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: