Naar de fractievergadering, even een kop koffie drinken.

Naar de fractievergadering.

Ik ga vanavond naar de fractievergadering, gewoon even een kop koffie drinken.

Naar “de Boerderij”.

Vanmorgen even een kop koffie gedronken in “de Boerderij” in Zelhem (De Boerderij Zelhem Home). Het regende een beetje toen ik in de auto naar Zelhem reed. Binnen zat Diny al te wachten met de koffie. Heel in de verte blijkt zij nog familie van mijn schoonmoeder te zijn….., maar echt heel in de verte.

De cursisten druppelen binnen.

Langzaam druppelt iedereen binnen in de koffieruimte, de plek waar wij op dinsdag de cursus geven. Iedereen is er behalve een meneer, maar die komt niet meer op de dinsdag, en misschien wel helemaal niet meer. Dat laatste zou jammer zijn, maar het is zijn eigen keuze waarop ik of een ander geen invloed heeft

Wij beginnen zoals altijd met het verbinden van de diverse laptops en tablets met het wifi-netwerk van “de Boerderij”. Alleen bij een meneer lukte dit niet. Blijkt dat de functietoets in combinatie met een andere toets gebruikt moet worden……, denk daar maar eens aan (ik dacht er gelukkig wel aan!)

Na de koffie ben ik weer naar huis gegaan, ben behoorlijk moe van dit uurtje helpen. Het is wel erg leuk om alle mensen weer even te zien!

Naar de fractie.

Thuis komt er een appje binnen van Luuk, onze fractievoorzitter van de PvdA Bronckhorst. (Home – PvdA Bronckhorst). Hij vraagt of ik zin heb om vanavond even een kop koffie te komen drinken tijdens de fractievergadering. Dat vind ik een goed idee, dus zo rond half acht vanavond ga ik richting gemeentehuis in Hengelo. Het is leuk om alle mensen weer eens te zien en bij te praten. Ik mis “de politiek” best. Het zijn allemaal onderwerpen uit de directe woon- en leefomgeving die aan bod komen, en die daardoor ook erg belangrijk zijn. Bij de supermarkt iets lekkers voor bij de koffie gehaald, gewoon als aardigheidje, maar ook nog voor mijn verjaardag. De fractievergaderingen zijn vaak nogal druk, mensen praten door elkaar heen, en dat is helemaal niet erg, maar het wordt dan voor mij snel onverstaanbaar omdat ik slechthorend ben. Hierdoor ben ik helaas niet in staat om volop mee te doen, tenminste niet naar mijn eigen gevoel en mening. Met de fractie de afspraak dat ik hoofdzakelijk via email reageer. Ook is er regelmatig contact tussen Luuk of Johanna en mij over de lopende zaken, en dat werkt prima.

De fractie van de PvdA in Bronckhorst. Op de foto staan alle actieve fractieleden.
de fractie van de PvdA in Bronckhorst. (op de foto ontbreekt Antoon Peppelman, de wethouder).

Tijdens de fractievergadering zijn diverse dingen besproken, maar wij hebben ook even koffie gedronken met cake erbij. Het is fijn om iedereen weer te zien en te spreken, echt gezellig en vooral zinvol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: