iPad updaten en het verschil met Android.

Ik moet mijn iPad updaten. Persoonlijk merk ik duidelijk een verschil tussen IOS en Android.

iPad updaten.

Voor sommigen onder ons is deze blog misschien te saai of te technisch, maar ik kan het niet simpel vertellen zonder bepaalde begrippen te gebruiken.

Het is weer eens tijd om de iPad te updaten. Nu naar softwareversie 16.1.1

iPad updaten. Er is een update  beschikbaar. Er zijn een aantal verbeteringen.
de update aankondiging.

Vrij regelmatig komen er nog updates binnen voor deze al wat oudere iPad. Ik heb de iPad kunnen overnemen van de gemeente Bronckhorst nadat ik hem als commissielid in gebruik heb gehad. Hij werkt nog redelijk goed, en vooral de regelmatige updates zijn een pluspunt van Apple. Dit update-beleid heeft bijvoorbeeld Samsung weer niet.

Werken met de iPad.

Er is wel degelijk een verschil in het werken met een iPad en een Android tablet. Persoonlijk vind ik Android iets fijner werken, maar dat komt misschien omdat ik met Android ben opgegroeid. Mijn enige IOS-apparaat is de iPad. Verder gebruik ik alleen maar Android apparatuur en een Windows laptop. Apple werkt intuïtief zeggen de gebruikers vaak, maar ik moet iedere keer in mijn hoofd overschakelen naar dit besturingssysteem. Wat wel waar is dat de iPad minder toeters en bellen heeft waardoor het bedienen makkelijker is en gaat.

Persoonlijke aanpassingen.

De persoonlijke aanpassingen zijn minder bij een iPad. In Android kan ik zelf meer aanpassen. Persoonlijk zou ik toch niet kiezen voor de aanschaf van een iPad, ook omdat zij relatief duur zijn. Voor het aankoopbedrag van een goede iPad koop je ook een heel erg goede Android-tablet met ook nog eens een groter scherm. Alleen het update-beleid is van mindere kwaliteit.

De Apple browser: Safari.

Het is voor mij een poos wennen geweest aan de browser Safari. Heb in eerste instantie Chrome geïnstalleerd en deze browser gebruikt. Toch Safari gaan gebruiken. Op een iPad moet je ook de bijbehorende apps gebruiken, althans dat vind ik. Deze werken echt naadloos samen met de software. Nu, een poos later, gebruik ik op de iPad alleen nog maar Safari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: