Ik ben trots op mijn werkkamer!

Ik ben trots op mijn werkkamer! Dit is niet altijd het geval geweest. Het is langere tijd een ongezellig en donkere ruimte geweest. Na ons trouwen is deze kamer ingericht. Nu, na al die jaren, is dat duidelijk te zien. Het is een sombere ruimte die in de loop der jaren steeds meer is gaan fungeren als opslagruimte voor van alles en nog wat.

Uitpakken.

Langzaam ontstond het idee om deze werkkamer eens grondig te renoveren. De Coronacrisis en het vaker thuiswerken hebben de doorslag gegeven. Ik ben een aantal dagen in de werkkamer spullen aan het uitzoeken geweest. Wat kan weg en wat wil ik bewaren? Het resultaat is dat ik driemaal met een volgeladen auto naar de kringloop ben gereden om nog bruikbare spullen weg te brengen.

Opknappen.

Na het opruimen komt het mooiste: het weer opknappen van de werkkamer. Samen met Joke druk aan het schilderen geweest, alles van de muur af en met een schone lei beginnen; heerlijk!

De werkkamer wordt geschilderd. Hier is Joke druk in de weer met verf en kwast.
Druk aan het schilderen.

Natuurlijk was het schilderen het meeste werk, maar ook het leukste! Met iedere streek van de verfkwast zie je de ruimte mooier en vooral lichter worden. Van een sombere ruimte naar een frisse ruimte omtoveren.

Het resultaat is prachtig. Ik ben trots op mijn werkkamer!
Na al het werk is dit het resultaat.

Eindresultaat.

Wat een verschil! Van een volgepakte ruimte naar een kamer vol ruimte. Van donker naar licht, van ongezellig naar een prettige werkkamer. Samen hebben wij dit toch maar mooi gedaan! Ik ben vaak boven te vinden, het is nu een ideale werkruimte. Voor de fractiewerkzaamheden. voor het schrijven van een blog, ik ben met plezier boven in “mijn” werkkamer! Allerlei dingen aan de muren en op de boekenkasten maken het echt “af”, zoals planten.

Nog steeds veranderd de werkkamer. Er komen dingen bij, zoals herinneringen aan de bakkerij van mijn vader, een mooie klok die ik van Joke heb gekregen, maar ook planten horen erbij. Het is nu “af” , maar toch nog wijzigt het regelmatig. Het is geen museum waarin niets veranderd kan en mag worden, maar een werkkamer die leeft en met mij meegroeit.

4 reacties

  1. Hallo Gert-Jan en Rita; inderdaad een groot verschil. Dank jullie wel voor het compliment! Natuurlijk hebben wij de mazzel dat wij een kamer over hadden, dus dat kwam vanaf het begin al mooi uit. Ik werk met veel plezier op mijn stek.

  1. Hallo Jan en Marga.
   De werkkamer is nu een paar maanden in gebruik. Nog steeds veranderen er dingen in deze ruimte. Zoals ik schreef: het is nooit af, het is zeker geen statische ruimte.

   Groet,

   Dick J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: