Het WK voetbal in Qatar en de affaire Matthijs van Nieuwkerk.

Het WK voetbal is begonnen en zal de komende tijd de media beheersen, maar zelf vind ik andere dingen ook belangrijk.

Aftrap van het toernooi.

Vanmiddag rond vijf uur is het WK voetbal begonnen in Qatar. De eerste wedstijd is tussen het gastland, Qatar, en Ecuador. In onder andere de Nederlandse pers en in de vaderlandse politiek is veel te doen over dit WK. Zo zijn in Qatar de, vaak buitenlandse, gastarbeiders die de diverse stadions hebben gebouwd uitgebuit en slecht behandeld. Naar schatting zijn er enkele duizenden tijdens de bouw om het leven gekomen. Als doodsoorzaak geeft de regering van Qatar vaak “natuurlijke dood” of “hartstilstand” op. De gastarbeiders zijn uit armoede naar Qatar gekomen, zij onderhouden met hun salaris vaak hele families in hun thuisland. Ikzelf ben niet zo’n televisiekijker, ook geen sport, Joke volgt sport wel regelmatig, dus ook dit WK.

Driftbuien.

Een tv-icoon is van zijn voetstuk gevallen, jammer! Hij, en sommige van zijn redactieleden, hebben regelmatig driftbuien gehad. Hierbij werd niemand ontzien. Een groep van circa vijftig (ex) werknemers heeft aan de Volkskrant hun verhaal verteld. Het gaat in dit geval om Matthijs van Nieuwkerk. Hij heeft ruim vijftien jaar het programma De Wereld Draait Door gepresenteerd (DWDD). De NPO-directeur over DWDD: (klik op de link om het artikel te lezen: ) NPO-directeur Leeflang over DWDD: ‘Hoe heeft dit 15 jaar lang zo kunnen gaan?’ (nos.nl). Ook het kabinet kwam gisteren met een verklaring: Kabinet verbolgen over misstanden bij DWDD, NPO stelt onderzoek in (nos.nl). Het is zonde dat een goede presentator op een dergelijke manier zijn carrière moet beëindigen. Zo presenteert hij dit jaar het Top 2000 café niet meer……., ik zal zijn manier van presenteren missen!

Kwaad worden mag….

Een driftbui is normaal, kwaad worden mag, maar mensen vernederen en bang maken voor een volgende driftbui? Dat is niet goed te praten. En dat is precies wat er gebeurt is. . Ik hoop voor de betrokkenen dat zij zich nu gehoord voelen en verder kunnen met hun werk in een veilige omgeving. Voor Matthijs hoop is dat hij toch nog een tweede kans krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: