Een gewone zaterdag.

Vandaag mag ik weer autorijden, fijn! Sinds afgelopen dinsdag niet meer achter het stuur gezeten. Misschien moeten wij nog even boodschappen halen in Doetinchem of Zelhem, wij zien wel wat nodig is. Wij halen niet zo vaak boodschappen op zaterdag, meestal halen wij eerder in de week onze boodschappen in Zelhem of Doetinchem. De afgelopen week hebben wij op dinsdag de boodschappen gedaan. (http://dicksblog.nl: Even naar het ziekenhuis)

Toch nog vaak benauwd.

Het gaat momenteel niet echt heel erg goed, vaak, eigenlijk bijna constant, benauwd en een drukkend gevoel in de borst. Het wandelen gaat langzamer dan ik graag wil, en fietsen is lastig, vooral met tegenwind. Dan krijg ik onvoldoende lucht, en word weer benauwd. Het is vervelend, maar nu nog niets aan te doen, misschien dat de cardioloog andere medicatie gaat voorschrijven, maar dat weet ik niet.

Gelukkig gaat het slapen iets beter, ben nu regelmatig rond een uur of vijf pas wakker, dat scheelt toch bijna een uur! Door de rugklachten is liggen soms behoorlijk moeilijk; gaat het niet meer in de loop van de nacht, dan ga ik even het bed uit. Als ik weer moe word, terug naar bed en nog een poosje slapen.

Energiegebruik en energietoeslag.

De verandering van zomer- naar wintertijd is nu vooral ‘s-ochtends goed merkbaar. Vanmorgen was het rond 7 uur al licht, en konden de gordijnen weer open. Helaas duurt dit meestal maar een paar weken, daarna is het vaak donker tot een uur of half negen in de ochtend. Het weer is goed, eigenlijk te warm voor de tijd van het jaar, dit is niet goed voor de natuur, maar wel voor onze portemonnee. Door het zachte weer is ons gasverbruik gelukkig lager. Ieder huishouden krijgt deze maand en de komende maand een energietoeslag. Bij ons wordt het verrekend met het voorschotbedrag door onze energieleverancier. Dit scheelt weer een fors bedrag deze komende maanden. Wij zijn klant bij Energie van Ons , het vroegere AGEM. (https://energie.vanons.org/) . Deze energieleverancier bevalt prima. De energie komt ook uit onze eigen streek en is groen, dat vinden wij belangrijk!

Vanmiddag is veldrijden op de televisie, dat is altijd mooi om te zien. Van de sporten op televisie vind ik atletiek en wielrennen/veldrijden het mooiste om te zien. Schaatsen bijvoorbeeld vind ik niets aan, constant maar datzelfde rondje….

Op de fiets naar Doetinchem.

Joke is alleen even naar Doetinchem gefietst voor een paar boodschappen. Ik ben niet mee geweest, ben moe en heb het benauwd. Even rusten en toch maar een pilletje onder de tong genomen. Omdat Joke met de fiets naar Doetinchem is geweest, heb ik tot nu toe nog geen auto gereden. Misschien morgen….

Verjaardag vieren?

Volgende week zaterdag ben ik alweer jarig. Normaal gesproken vier ik mijn verjaardag; maar dit jaar niet. Heb er geen zin in, ben niet fit, en vind het allemaal te druk. Ook hebben Joke en ik nu even andere dingen om ons mee bezig te houden, zorgen om de gezondheid en het al dan niet in Nijmegen geholpen kunnen worden. En zo nee, hoe dan verder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: