Een dag vol kou en regen, maar met schaatsen.

Nacht.

Het is nu de nacht van zaterdag op zondag. Het is net vier uur geweest. Buiten vriest het, en het wordt een dag vol kou en regen, maar met schaatsen. Ik ben net uit bed. Ik heb op dit moment de slaap helemaal uit. Ik denk dat ik over een uur of zo weer terug ga naar bed, nog even een poosje lekker liggen, en hopen dat ik in slaap val tot een uur of zeven.

De nachtvorst levert mooie plaatjes op zoals de bevroren bessen van de hulst achter het huis:

Bevroren bessen van de hulst achter het huis.

De actuele temperatuur.

Het is nu minus vijf graden Celsius buiten, althans volgens WeatherPro. Ik heb het volgende screenshot van de weersverwachting op mijn mobiele telefoon gemaakt:

Een screenshot van mijn mobiele telefoon met de actuele temperatuur en de verwachting voor vandaag. Een dag vol kou en regen, maar met schaatsen.
De actuele temperatuur en de verwachting voor vandaag.

Toch nog even naar buiten?

Afgezien van de nachtvorst op dit moment wordt het een regenachtige dag. Jammer! Het is altijd fijn om even een frisse neus te halen, gewoon een stuk wandelen of fietsen. Nu moeten wij dit tussen de regenbuien door doen. Ik ben toch van plan om zo rond een uur of acht vanmorgen even een wandeling te maken. Misschien wordt het een korte wandeling, maar ik wil toch even naar buiten, fijn bewegen.

Een wandeling.

Rond acht uur vertrokken voor een korte wandeling van ongeveer drie kilometer. Het is nog stil op straat, ik heb alleen een aantal auto’s gezien, maar geen fietsers of wandelaars. Gelukkig is er geen wind, anders was het echt heel koud geweest. Nu valt de kou nog wel mee. Onderweg een uitgebloeide paardenbloem vol rijp:

Een foto van een uitgebloeide paardenbloem vol rijp.
uitgebloeide paardenbloem vol rijp.

Terug in het dorp werd de kerk mooi beschenen door de opkomende zon:

Foto van de kerk in Hummelo in de opkomende zon.
De Hummelse kerk in de opkomende zon.

Schaatsen:

Omroep Gelderland meldt het volgende op haar website:

https://www.gld.nl/nieuws/7807586/ijsmeester-maakt-zich-klaar-zondagochtend-schaatsen-in-winterswijk

Vannacht was het in Hummelo rond de minus 5 graden, dus dat zal in Winterswijk wel goed komen met het ijs. De verwachting is dat deze ijsbaan in de loop van de ochtend alweer moet sluiten omdat de temperatuur stijgt. Ook op de televisie is vandaag schaatsen te zien vanuit Heerenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: