Een belangrijk gesprek voor ons vanmiddag.

Het is maandag, en voor Joke en en mij een belangrijke dag; de cardioloog , dr. Schellings , belt. Vannacht heel goed geslapen, hoewel ik er eenmaal een half uur uit ben geweest door rugklachten. Natuurlijk speelt het gesprek van vanmiddag met de cardioloog door mijn hoofd. Wij zijn heel benieuwd hoe de definitieve uitslag van de hartkatheterisatie is. Voor ons zelf hebben wij een aantal vragen over de katheterisatie bedacht en opgeschreven. Op deze manier weten wij zeker dat alles aan de orde komt. Joke en ik hebben best veel vragen, zoals: hoe gaat het nu verder, hoe wordt de vernauwing behandeld, enz.

De cardioloog belt…

Dokter Schellings belde rond half vier. Eigenlijk had hij niet veel nieuws te melden. Vorige week heeft hij een brief naar het Radboud UMC in Nijmegen gestuurd, maar heeft tot vandaag nog geen reactie gehad. De cardioloog gaat ervan uit dat hij morgen wel bericht heeft ontvangen. Daarna neemt hij zo snel mogelijk contact met mij op. Als het Radboud UMC iets gaat doen, zal het in eerste instantie een zogenaamde FFR-behandeling zijn. Met een FFR-meting kan men zien in hoeverre de kransslagader vernauwd is. In sommige gevallen wordt er gedotterd of er wordt een stent geplaatst. Voor Joke en mij geldt dat wij nu maar weer moeten afwachten wat het Radboud UMC met de vraag van dr. Schellings gaat doen. Voor meer informatie over een FFR-behandeling, zie de bijgaande link: (https://www.rijnstate.nl/aandoening-en-behandeling/ffr-meting-dotterbehandeling/)

Bijeenkomst van de HCC Senioren Academie.

Vanmiddag is er in “de Oranjehof” in Zelhem ook de maandelijkse bijeenkomst van de HCC Senioren Academie ()HCC!SeniorenAcademie – Home). Normaal ben ik als vrijwilliger daarbij aanwezig, maar vanmiddag niet. Jammer genoeg hoorde ik dat veel andere vrijwilligers ook andere dingen te doen hebben en er ook niet zullen zijn….. Joop, de co√∂rdinator voor Zelhem van de HCC Senioren Academie stuurde een appje dat hij het wel alleen zou redden, de toon was een beetje boos. Het zijn nu nooit zulke druk bezochte bijeenkomsten, dus waarschijnlijk kan Joop het inderdaad wel alleen, maar het is niet leuk voor hem. De volgende keer ben ik er weer bij, dat is medio december. Hoewel het nooit zulke drukke bijeenkomsten zijn, is het altijd wel gezellig. Mensen praten er samen over hun hobby, de computer, en de sfeer is altijd ontspannen. De bezoekers zijn allemaal zestig jaar of ouder, de senioren dus, en lid van de HCC (https://hcc.nl). Iedere maand staat er landelijk een thema centraal waarover een vrijwilliger een presentatie houdt. Nadien is er gelegenheid om vragen te stellen en deze worden indien mogelijk beantwoord. Iedere maand staat er landelijk een thema centraal waarover een vrijwilliger een presentatie houdt. Nadien is er gelegenheid om vragen te stellen en deze worden indien mogelijk beantwoord.

Avond.

Nu is het al een poosje donker in Hummelo en dadelijk gaan wij een kop koffie drinken. Even de dag de revue laten passeren en dan met name het gesprek met dr. Schellings.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: