Een avondwandeling door Hummelo.

Een korte wandeling door het dorp.

Vanavond na het eten even een avondwandeling gemaakt door Hummelo. Niet zo ver, dat gaat niet zo goed. Ook niet zo snel, dat gaat ook niet goed. Het is buiten heerlijk weer. Het is droog en lekker fris. Via de Stokhorsterweg naar de wijk “de Zuylenkamp”. gelopen De Stokhorsterweg is genoemd naar boerderij “Stokhorst”. Deze boerderij werd in de Tweede Wereld oorlog werd verwoest. (14 Juli 1942: Een rampnacht voor Hummelo (Karl Lusink) – Hummelo) De langste weg op “de Zuylenkamp, de Pennekampweg naar de Dorpsstraat is vernoemd naar een wethouder, de heer Pennekamp . Hij is jarenlang wethouder van de gemeente Hummelo en Keppel geweest.

Op de Dorpsstraat het huis van Tenkink.

Nadat ik vanuit de Pennekampweg de Dorpsstraat in loop, kom ik langs het voormalige huis van Jan Tenkink, wat nu een kantoorpand is. Het is fraai verlicht:

Voormalige woning van dhr. Jan Tenkink.
Huis van Tenkink.

Het volgende verhaal doet de ronde over Jan Tenkink. Toen zijn broer Willem, van de Runsvoort, hem eens vroeg of hij wist hoeveel soorten mensen er waren antwoordde Jan volmondig met “Ja”. Volgens hem waren er twee soorten mensen: Protestanten en Katholieken…….. Willem heeft het maar zo gelaten.

de Gouden Karper.

Afgezien van het standbeeld van Normaal is “de Gouden Karper” het bekendste onderdeel van Hummelo in het land. ((degoudenkarperhummelo.nl). Het hotel-restaurant is ook bekend onder de naam “de Krent”. Vanavond was het druk bij “de Krent”, althans de gasten druppelden gestaag door naar binnen. Natuurlijk is ook “de Krent” verlicht, en dat is zeker in het donker een mooi gezicht.

HCR "de Gouden Karper"
De Gouden Karper is mooi verlicht.

Het “Huys 1810”.

Dicht bij ons huis is een oud pand. Hier is een cadeauwinkel en souvenirshop gevestigd. De naam verwijst naar het bouwjaar van dit monument, 1810. (Huys 1810).

Het Huys 1810 in Hummelo.
Huys 1810.

Thuis!

Na deze korte wandeling weer fijn thuis waar het behaaglijk warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: