Wandelen met de Garmin eTrex 30x.

Sinds een paar dagen heb ik een Garmin eTrex. Ik ben er erg blij mee. Na een paar problemen met het instellen van het systeem is nu alles naar wens.

De Garmin eTrx 30x.

Na een paar dagen bezig te zijn geweest met het leren kennen van allerlei instellingen, en het naar mijn zin aanpassen van alles werd het tijd voor een wandeling. Via diverse websites kun je zogenaamde GPX-bestanden downloaden. Dit zijn de routes die je gaat lopen. In mijn geval heb ik de route “Hummelo Linksom” gelopen.

De route van vandaag, 10 kilometer.

Deze route begon bij “de Gouden Karper” en ging richting Hessenweg, vandaaruit naar de Oude Zutphenseweg. Bij de “oude” AVIKO rechtdoor de Tolstraat in en bij de doorgaande weg richting Broekstraat. Vandaaruit naar de Kampermanstraat en via de Van Heeckerenweg weer naar huis. De hele wandeling duurde bijna twee uur. Ik wilde het opnemen in Strava, maar ik heb iets fout gedaan, en dus is er iets opgenomen…… Thuis wachtte mij een heerlijk kop dampende koffie, lekker!

Veel wandelaars onderweg.

Tijdens deze wandeling heb ik veel andere wandelaars gezien. Het is opvallend hoeveel mensen nu wandelen tijdens de lock-down.. Een mevrouw die ik onderweg tegenkwam bij “de Klevenhorst” woont in het Hyndendael. Zij liep met haar rollator. Zij vertelde mij, tijdens een kort gesprekje, dat zij iedere dag wandelt, “ik vind wandelen leuk” aldus deze mevrouw. Onderweg zag ik wandelaars die alleen liepen, maar ook groepjes van twee of drie personen.

Uitspanning “de Klevenhorst”.

Gebruik van de Garmin.

De Garmin werkt verbluffend eenvoudig, als je het door hebt. Je download een route en die sla je op. Deze route kun je op een later moment activeren om te gaan wandelen. Een blauwe pijl wijst je de weg, deze volgt de route die in een bepaalde kleur wordt aangegeven. Ik vond het eenvoudig om te gebruiken. Bij afslagen en deregelijk krijg je een geluidssignaal, zo van “pas op”. Het is mijn bedoeling om ook wandelingen te gaan opnemen die ik dan weer in het programma Basecamp kan terug zien op de kaart. Voorlopig heb ik een aantal wandelingen op mijn lijst staan die ik binnenkort eens wil gaan lopen. Onder andere in Baak en Lochem. In mijn blog zal ik regelmatig over een wandeling die ik heb gemaakt vertellen.

Een gedachte over “Wandelen met de Garmin eTrex 30x.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *