Een dag vol van bewegen en kerststerren.

Het is vandaag een dag vol van bewegen geworden. De dag ben ik goed begonnen met vanmorgen na de koffie een wandeling, niet zover, 3,7 kilometer. Joke had niet zoveel zin om mee te gaan, onder andere omdat haar bloedsuiker nog niet echt hoog genoeg was, maar ook omdat zij eigenlijk te weinig heeft gegeten voor een wandeling. Op Strava ziet het er zo uit:

De ochtendwandeling.

Na het ontbijt stond er een geschenk voor de verjaardag van Joke. achter het huis. Vrienden hebben een leuk, suikervrij!, pakket voor haar samengesteld. Echt leuk en vooral lief.

Na het middageten, een kop heerlijke soep en een paar boterhammen, zijn wij rond een uur of half twee op de fiets gestapt voor een tocht. Onder andere via de dijk langs de Oude IJssel richting Drempt gefietst. Even bij tuincentrum Bloemendaal een paar oliebollen gekocht, er stond daar een kraam. Daarna via de Kerkstraat weer richting Achter Drempt, en van daaruit langs de geboorteplek van Joke, de Tolstraat, weer naar huis via de oude AVIKO. Joke heeft het opgenomen in Strava, en het ziet er zo uit:

Onze fietstocht op Strava.

Eenmaal thuis, zo rond kwart voor drie, heerlijk een kop koffie gezet en een oliebol gegeten, beiden waren heerlijk! Wij waren beiden blij dat wij van het zadel afkonen. Pijn in het achterwerk en last van de knieƫn. Op dat moment is een bankstel of gewone stoel een zaligheid.

Onderweg veel wandelaars en fietsers gezien, ondanks het feit dat het niet echt stralend weer was, eerder bewolkt. Wij hebben nog wel een luchtballon gezien toen wij op de dijk fietsten. Helaas was hij te ver weg om een duidelijke foto te kunnen maken.

Kerststerren van papier.

Joke is al een poosje bezig met het vouwen en knippen van kerststerren. Nu is het bijna zover: zij kunnen opgehangen worden. Zij komen achter tegen het raam te hangen, Joke heeft de sterren voorzien van een goudkleurige kraal in het midden, echt mooi! Over de kerststerren van papier heb ik gisteren ook geschreven: Van alles wat, korte aantekeningen over ons. De door Joke gemaakte sterren zijn prachtig!

Strava afbeelding met de wandeling van vanmorgen en de fietstocht van vanmiddag.
De kerststerren van Joke hangen voor het raam.
De door Joke gemaakte sterren, prachtig!

Vanavond wordt het een rustige avond, ik ga even lezen en Joke kijkt naar onder andere “Project Rembrandt”, vanavond alweer de laatste aflevering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *