Van alles wat, korte aantekeningen over ons.

De afgelopen periode hebben wij iedere dag de vogels gevoerd. Het resultaat is dat wij veel vogels in de tuin hebben. Heel mooi, al die vogels achter het huis. Maar… jammer genoeg hebben wij behalve veel vogels nu ook een aantal muizen achter het huis, en daar zijn wij niet echt blij mee. Wij hebben gisteren nog een emmer met strooivoer bij de Welkoop gekocht, maar deze emmer hebben wij net terug gebracht. Vogels voeren is prima, maar wij willen liever geen muizen rondom het huis! Een voormalige buurvrouw had eens een nest met jonge muizen in haar tuin; “schattig” vond zij dat, wij waren minder gecharmeerd van al die muizen.

Naar de pijnpoli.

De afgelopen dagen hebben wij onder andere het ziekenhuis bezocht in verband met de gordelroos van Joke. Zij heeft via de pijnpoli een behandeling met acupunctuur gehad. Dit helpt haar goed, alleen heeft Joke nog wel pijn, maar dan vooral in de morgen en de avond. Volgende week bellen wij weer even met de pijnpoli voor een nieuwe behandeling. Als deze tweede behandeling ook zo goed werkt, kan het zijn dat Joke helemaal pijnvrij wordt. Dat zou fantastisch zijn! Wij hopen dat deze tweede behandeling net zo veel effect heeft als de eerste, en dat het op korte termijn kan gebeuren.

Tijdschriften ophalen in Hengelo.

Jose, een fractiegenoot van mij, gaat verhuizen naar Doetinchem. Intussen is zij haar huis een beetje aan het opruimen. Wat zij niet mee wil of kan nemen gaat weg. Zo ook een stapel met een aantal jaargangen van National Geographic. Ik zag haar “aanbieding” voor deze tijdschriften op Facebook staan. Ik heb meteen gereageerd en gezegd dat ik wel belangstelling had. Maandag was het zover: ik heb de tijdschriften bij haar in Hengelo opgehaald. Ik dacht dat het een paar tijdschriften zouden zijn, maar het was een big shopper vol! Het was dan ook een heel gewicht, eerst naar de auto lopen en toen naar boven op de studeerkamer in een boekenkast gepakt. Nu heerlijk bladeren en lezen in de tijdschriften. Het mooie is dat het vaak themanummers zijn, dus een bepaaald thema uitdiepen. Niet alle onderwerpen vind ik interessant, maar er blijft nog genoeg te lezen over.

Kerstster maken

Het zijn nu de weken voor Kerst, en in huis wordt het steeds gezelliger. Joke is bezig met het vouwen en knippen van papieren kerststerren. Deze komt voor het raam te hangen. Het wordt vast mooi! Het knippen is het lastigste, je moet een vaste hand hebben en het papier moet niet gaan schuiven…. Dat zijn twee dingen die best moeilijk zijn, vooral het verschuiven van het papier. Als voorbeeld voor de ster gebruikt Joke een filmpje op YouTube. Dat is soms handig als je het even niet meer precies weet. Helaas gaan de dames en heren op You Tube veel sneller dan Joke dat kan, dus regelmatig even op de pauze-knop drukken is dan de oplossing.

Een gedachte over “Van alles wat, korte aantekeningen over ons.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *