Thuiswerken vraagt goed gereedschap!

Sinds het uitbreken van de Corona pandemie werk ik vooral thuis; fractievergaderingen volgen via de laptop, stukken lezen en vergaderingen voorbereiden. Ik zit dan boven in mijn kamer. Hier staan alle basisbenodigdheden voor een klein kantoor thuis zoals een laptop en een printer, maar ook archiefkasten om alles te ordenen en op te bergen. Mijn “bureaustoel” is tot nu toe een soort tuinstoel van riet, niet echt handig en prettig ; ook omdat ik in januari aan mijn rug ben geopereerd, Ik heb nu nog steeds nawee├źn en regelmatig rugpijn. Hierdoor is een goede bureaustoel heel belangrijk. Wel is duidelijk dat thuiswerken vraagt om goed gereedschap.

Op zoek naar een echte bureaustoel.

Al langere tijd denk ik na over het kopen van een goede bureaustoel. Het is er tot gisteren nooit van gekomen. De afgelopen dagen bij verschillende winkels op de website gekeken, zoals IKEA, Leenbakker, en Multi Ratio. Deze laatste winkel, Multi Ratio, is een kantoorinrichter. Bijna alle klanten zijn bedrijven. Particulieren komen er bijna niet. Toch verkopen zij ook aan particulieren, dus op hun website gekeken. Als bladerende kwam ik het kopje “gebruikte bureaustoelen” tegen, en dat trok mijn aandacht. Alle bureaustoelen in deze categorie zijn gecontroleerd en opnieuw gestoffeerd. Hier kan ik mij geen buil aan vallen dacht ik. Hier stonden genoeg bureaustoelen, van simpel en eenvoudig tot stoelen met uitgebreide mogelijkheden. Natuurlijk is het zitcomfort van doorslaggevend belang.

Op de fiets naar Multi Ratio in Doetinchem.

Gisteren morgen was het zover, samen met Joke op de fiets naar Multi Ratio. Deze zaak zit op het industrieterrein Keppelseweg, tegenover verpleeghuis “den Ooiman”. Het is een kleine vijf kilometer fietsen vanaf huis. Het was prachtig fietsweer, en wij zijn rond tien uur vertrokken. Het bedrijf is gevestigd in een groot pand met een enorme showroom. Voor gebruikte bureaustoelen moesten wij op de eerste etage zijn. De aanbod was enorm, gelukkig had ik van mijn favoriete bureaustoel een foto gemaakt, zodat het zoeken sneller ging. Mijn voorkeur is een bureaustoel van het merk Ahrend, en wel type 220. Hiervan stond er een exemplaar in de showroom. De stoel zat prima, maar toch even verder kijken…. Uiteindelijk na het proefzitten op verschillende stoelen viel mijn keuze toch op de Ahrend 220. Hij is blauw van kleur en heeft diverse instelmogelijkheden, ik kan hem helemaal naar mijn eigen wens aanpassen.

Mijn nieuwe bureaustoel.

Na de middag de stoel met de auto opgehaald. Hij is behoorlijk zwaar, dus Joke heeft meegeholpen om hem boven in mijn werkkamer te krijgen. Meteen alles instellen tot het aan mijn wensen voldoet. Gisteren avond al een poos boven zitten werken op de nieuwe stoel. Zoals het er nu naar uitziet blijft thuisweken nog wel een tijdje de norm, ik ben er klaar voor! En inderdaad: thuiswerken vraagt goed gereedschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *