Het was vannacht boezerig weer in Hummelo.

Het was vannacht boezerig weer in Hummelo. In mijn laatste blog schreef ik: https://dicksblog.nl/2020/11/15/wachten-op-de-regen-die-komen-gaat/ Gisteren waren wij in afwachting van regen. Na een uur of drie gisterenmiddag heeft het een beetje geregend. Tegen vijf uur was het echt regen, en daarna werd het boezerig weer, met veel wind en striemende regen die tegen de ramen slaat. In verschillende plaatsen in de Achterhoek moest de brandweer takken weghalen die de weg blokkeerden. Onder andere in Vorden en Aalten was dit het geval.

Regen op het raam tijdens het boezerige weer.

In de regenmeter, die ik vanmorgen heb leeggemaakt, zat 12 millimeter water. Dat is best veel voor een bui . Vannacht ging het nog even door, het was vannacht al met al boezerig weer in Hummelo.

Even naar Hoog-Keppel.

Vanmorgen heb ik Joke naar haar werk in het Gezondheidscentrum in Hoog-Keppel gebracht. Zij werkt bij de dagverzorging van “de Gouden Leeuw groep”. Het Gezondheidscentrum is het oude gemeentehuis van Hummelo en Keppel. Hier heb ik begin jaren ’80 nog een poos gewerkt, net als Joke, en hier was ons burgerlijk huwelijk. Wij zijn “in de echt verbonden” door een oud-collega, Anne Kamerbeek. Hij had in zijn toespraak ook aandacht voor die naasten van ons die er niet meer waren; best een emotioneel moment in zijn toespraak.

Gezondheidscentrum
Het Gezondheidscentrum in Hoog-Keppel.

Bij de dagverzorging komen mensen die er even uit moeten omdat zij bijvoorbeeld op leeftijd zijn, geen of weinig sociale contacten hebben, geen sociaal vangnet of gewoon omdat zij graag andere mensen willen ontmoeten. Hier werkt Joke als gastvrouw; zij help de bezoekers met allerlei zaken, zoals koffie of thee schenken, helpen met activiteiten, helpen bij het eten, enz. Het is heel leuk werk en Joke op haar lijf geschreven.

Aan de Prinsenweg.

Aan de Prinsenweg zag ik de volgende paddenstoel staan :

Oranjegroene melkzwam aan de Prinsenweg in Hoog-Keppel.

Ik vond het wel een foto waard. Wat is Google toch handig, ik een foto aan Google Assistent laten “zien” op mijn mobiele telefoon en het antwoord was dat dit de oranjegroen melkzwam is. Hij groeit vrijwel alleen aan de voet van dennenbomen op een niet te zure bodem. Hij is eetbaar en smaakt bijvoorbeeld naar noot of maggi. Via de volgende link is meer informatie over deze paddenstoel te vinden die eigenlijk een schimmel is. https://dier-en-natuur.infonu.nl/natuur/139231-melkgevende-paddenstoelen-de-melkzwammen.html

Marktplaats, onze eerste verkoop.

Vandaag hebben wij de drinkbak en voerbak op standaard van onze overleden hond Jasper verkocht. Hij stond bijna vier jaar ongebruikt boven, en waarom zou je er niet een ander blij mee maken? Dat hebben wij dus gedaan. Wat blijkt? De koper woont vlak achter ons, aan de Zutphenseweg. Omstreeks half vier haalde hij, samen met zijn hond, de standaard op. Ik heb nog bij zijn vader in de klas gezeten op de lagere school…..

Een heel leuke reactie op mijn blog.

Gisterenavond, net voor wij naar bed gingen, kreeg ik een email van een mevrouw. Zij is schrijfster van detectives. Regelmatig komt zij in Hummelo om even door het Sterrenbos te dwalen, maar ook bezoekt zij Landgoed Enghuizen regelmatig. Zij complimenteerde mij met de blog en haar inhoud. Zij vindt de blogs informatief en vooral de verhalen over de geschiedenis van Hummelo en Keppel en de volksverhalen vindt zij interessant. Zij haalt voor een deel inspiratie en idee├źn voor wandelingen uit de blogs. Dit zijn voor mij de krenten in de pap om het maar eens zo te formuleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *