Wachten op de regen die komen gaat.

Het is bijna twee uur in de middag, en wij zitten binnen. Een beetje sport kijken en even met de blog bezig. Vanmorgen hebben wij samen een korte, maar mooie, wandeling gemaakt. Via de rondweg naar de Hessenweg en vandaaruit weer naar huis. Voor mij is het mooiste deel van deze wandeling de Hessenweg zelf , en dan met name het gezicht op de Weppel. Het stuk van de Weppel dat ik daar kan zien komt uit het bos en verdwijnt onder mijn voeten door richting dorp. Het is niet zo ver deze wandeling, 2,4 kilometer, maar we doen het toch maar. Tijdens de wandeling hebben wij alleen maar een bodywarmer (Joke) en een vest (ik) aangehad. De temperatuur is prima, eigenlijk is het veel te warm voor de tijd van het jaar. Wel was de wind behoorlijk tijdens het wandelen. De weersverwachting voor vanmiddag is niet zo best. Er is een erg grote kans op regen. Jammer, dat beperkt je in de dingen die je kunt doen. Wij wachten nu op de regen die komen gaat…..

Steeds meer wandelaars te zien.

Het valt mij de laatste tijd echt op: ik zie steeds meer wandelaars. Wandelaars in kleine groepjes of alleen, met en zonder rugzak. Een groot aantal van hen lopen volgens mij het Graafschapspad. Deze lange wandelroute komt door Hummelo, vandaar dat ik dit denk. Nu, met de Corona crisis, is wandelen populairder dan ooit. Mensen kunnen het individueel doen, of met meerdere personen. Het is ook een vorm van bewegen die zeer weinig blessures geeft. Uit onderzoek van de Koninklijke Wandelbond Nederland blijkt dat de “natuurbeleving” een belangrijke reden is waarom mensen wandelen., net als het verbeteren van de conditie. Voor mij is wandelen een manier van bewegen waarbij ik ook nog dingen om mij heen goed kan zien, de dingen in de berm, de wolkenpartijen, kortom ik zie veel meer als op de fiets bijvoorbeeld.

Natuurbeleving is belangrijk voor wandelaars, en wandelen is goed voor de conditie.

Het regent, een beetje…..

Het is nu bijna kwart voor drie, en het regent heel licht in Hummelo. De lucht is betrokken en het wordt donkerder. Achter aan de tafel waar ik zit te werken kan ik mijn toetsenbord bijna niet meer zien. Ik hoop dat het gaat regenen, deze miezerregen is ook niks. Ondertussen begint het harder te waaien, misschien drijft de regen alsnog over….. Het is nu wachten op de regen die komen gaat (of niet).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *