Even naar Zelhem, en een fijne wandeling .

Het was onze bedoeling om vanmorgen even naar Doetinchem te fietsen, maar er moesten nog meer boodschappen komen, dus zijn wij naar Zelhem gegaan met de auto. In Zelhem halen wij vaker boodschappen, en het is dichtbij, alle winkels die wij nodig hebben zijn er, dus waarom niet? Joke is even naar de supermarkt geweest en ik ben naar de drogist en de boekhandel geweest. Bij de drogist wat spullen gekocht en bij de boekhandel een agenda die ik van plan ben te gaan gebruiken als dagboek, https://dicksblog.nl/2020/11/13/zal-ik-met-een-dagboek-beginnen/. Mijn keuze is gevallen op een rode agenda, met vrij grote pagina’s zodat ik lekker veel ruimte heb om dingen te noteren. Hoewel de boekhandel in Zelhem alles heeft wat ik nodig heb, en nog veel meer, is het niet “mijn” boekhandel. Mijn voorkeur gaat uit naar boekhandel Raadgeep en Berrevoets in Doetinchem.

Boekhandel Raadgeep en Berrevoets.

Als ik in Doetinchem ben loop ik meestal even bij mijn favoriete boekhandel, Raadgeep en Berrevoets https://www.libris.nl/raadgeepenberrevoets/ naar binnen. Gewoon even snuffelen tussen alle boeken is altijd een beetje een feestje voor mij. Ik hou van boeken, de opmaak van een een boek, de geur van het papier en de drukinkt; heerlijk! Al sinds mijn middelbare schooltijd kom ik in deze boekhandel. Na verloop van tijd leer je de medewerkers kennen en er ontstaat een soort band. Raadgeep is onderdeel van Libris, Raadgeep bestaat als boekhandel al sinds 1842, al een heel lange tijd. De winkel zit in de Hamburgerstraat. midden in het centrum.

Een fijne wandeling.

Na de middag hebben Joke en ik een fijne wandeling gemaakt. Wij zijn via de Kipstraat naar de oude AVIKO gelopen en daar de Oude Zutphenseweg in. Halverwege zijn wij het Doesburgse Pad in gegaan richting Hummelo. Nadat wij een paar foto’s hebben gemaakt van een boom met , naar wij aannemen, tonderzwammen op de stam zijn wij verder gelopen. In de volksmond spreekt men over de Tondelzwam.

Tonderzwammen op boomstam.

Hierna zijn wij verder gelopen richting bruggetje. Dit bruggetje is hard aan renovatie toe. Veel planken liggen los, de planken zijn door het vocht en de algen spiegelglad geworden. Er moet echt iets aan gebeuren! Aan de rechterhand ligt een sloot, de naam heb ik nooit geweten. Thuis heb ik er een topografische kaart op nageslagen en de sloot is de Rode Beek. Hier, aan het Doesburgse Pad, komt hij uit in een soort kikkerpoel, heel dicht bij boerederij “de Korte Dag”.

de Rode Beek naast het Doesburgse Pad in Hummelo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *