Zal ik met een dagboek beginnen?

Het lijkt een vreemd onderwerp voor een blog, maar ik heb eigenlijk een vraag aan de mensen die mijn blog lezen. Maar voordat ik de vragen stel eerst even mijn redenen voor de vragen.

Mijn zwager houdt al jaren een dagboek bij, misschien al wel enige tientallen jaren. Dat doet hij in een agenda. Ieder jaar koopt hij hiervoor speciaal een nieuwe agenda. Iedere dag noteert hij wat hij heeft gedaan, maar ook hoe hij zich voelt. Ik vind dat knap, een dagboek consequent bijhouden. Het lijkt mij ook wel wat, maar of ik zo consequent ben en word als mijn zwager?, geen idee. Het is het proberen waard. Aan de andere kant: dit blog is ook bijna een dagboek, hoewel ik wel veel persoonlijke zaken eruit laat, maar dat lijkt mij niet zo vreemd. Mijn privésfeer wil ik toch beschermen.

Zijn er meer dagboekschrijvers?

Deze vraag stelde ik mijzelf vanmorgen in alle vroegte. Het antwoord weet ik niet, maar ik ken wel mensen die allerlei zaken noteren, onder andere in de (lokale) politiek. Deze notities worden dan in de fractie besproken, en aan de hand van de uitkomsten van de bespreking neemt de fractie een bepaald standpunt in. Ook kan een dergelijke lijst bedoeld zijn om commentaarpunten te verzamelen, zo van: partij X zegt nu wel dit, maar in hun verkiezingsprogramma staat wat anders. Dat is munitie voor een robbertje vechten met woorden in de raadszaal. Dit is ook een vorm van bet bijhouden van een dagboek, maar dan een politiek dagboek met een heel andere bedoeling dan mijn blog of mijn toekomstig dagboek. Mijn bedoeling is om het ook als geheugensteuntje te gebruiken. Als iemand nu in een oud fotoalbum bladert kan hij zich erg veel herinneren, gewoon door naar de foto te kijken. Plaatsen en gebeurtenissen komen weer tot leven, soms zelfs geuren. Dat is de bedoeling van mijn dagboek, niet meer en niet minder, om op een later tijdstip nog eens terug te kunnen kijken en die kleine dingen weer te herinneren die ik nu vergeten ben. Mijn dagboek wordt meer een aantekeningen boek over wat mij bezighoudt, en natuurlijk ook wat ik meemaak.

Even een vraagje.

Zijn er onder de mensen die dit blog lezen ook dagboekschrijvers? En waarom schrijf je dan een dagboek, en waarover? Heb je tips voor mij? Ik hoor het graag! Reageren kan naar:

info@dicksblog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *