Een persconferentie.

Vanavond is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Natuurlijk gaat het over de Corona pandemie en de maatregelen die vanuit het Kabinet worden genomen om de pandemie te beteugelen. Er gaan nu geruchten dat onder andere de bibliotheken en dierentuinen, maar ook theaters en schouwburgen gedurende een periode van twee weken dicht moeten. Op dit moment, het is nu half zeven in de avond, zijn het niet meer dan geruchten; wij moeten maar afwachten wat er komt, en ons aanpassen aan de omstandigheden.

Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens de persconferentie.

Opvallend is in ieder geval dat het allemaal een stuk strenger en soberdere gaat worden de komende weken. Mark Rutte maakte een opmerking over de feestende jongeren, hij noemde het asociaal gedrag. De Jonge is van mening dat wij solidair moeten zijn met onder andere de zorg, de zorgmedewerkers en de mensen die de zorg nodig hebben. Steeds meer medische ingrepen worden uitgesteld. Dit kan ook van toepassing zijn op operaties aan hart- en vaten, longen. nieren. Steeds vaker moeten operaties worden afgezegd met alle gevolgen van dien. In sommige regio’s van het land stijgen de aantallen besmettingen fors, en het Kabinet overweegt in deze regio’s onder andere een avondklok en het sluiten van scholen. Over een week of drie volgt er weer een nieuwe persconferentie. Op dit moment gelden deze maatregelen tot medio december.

In het kader van de mentale gezondheid blijft individueel sporten in sportscholen wel mogelijk. Dit sporten is een uitlaatklep voor veel mensen.

Thuis, naar de apotheek en een biddende Torenvalk.

Ondertussen gaat bij ons thuis alles zijn gewone gang. Wij houden ons zo goed mogelijk aan alle maatregelen die het Kabinet heeft afgekondigd. Wij vermijden drukke plaatsen, ontvangen bijna geen bezoek, ja, maximaal twee personen per keer, maar dit komt sporadisch voor. Het huishouden wordt gedaan, het eten wordt gekookt, kortom: een normale dag. Vanmiddag wel even naar de apotheek in Hoog-Keppel gefietst. Onderweg veel wind, maar dat is voor ons geen probleem. Ik moest mijn medicijnen ophalen en Joke heeft een nieuwe NovoPen gehaald, deze is voor het toedienen van de insuline. De vorige pen is defect. Tijdens het fietsen nog een torenvalk gezien die stond te “bidden” . Het is altijd een mooi gezicht om een dergelijke vogel te zien, zo mooi en zo stabiel in de lucht stil staan is prachtig. Ik heb nooit geweten dat Torenvalken de urinesporen van muizen kunnen detecteren en zo op de muizen kunnen jagen, zij ruiken als het ware waar de muizennesten zitten. Trouwens: de Torenvalk is de nationale vogel van BelgiĆ«. Dat wist ik ook niet…., al schrijvende leer je ook nog wat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *