Een korte wandeling.

Vanmiddag een korte wandeling over het fietspad langs de rondweg gemaakt. Het was goed weer, een dreigende lucht waar af en toe een spat regen uit valt.

Onderweg ben ik een aantal wandelaars tegen gekomen die zich net als ik niet zo druk maken over de dreigende wolken boven hen.

Wandelen heeft als voordeel dat je veel ziet onderweg. In de berm ligt hier en daar zwerfafval. Soms is het een blikje, maar ook mondkapjes. Deze laatsten zijn nieuwkomers bij het zwerfafval. Ik begrijp Ć¼berhaupt niet dat mensen hun afval zomaar in de berm gooien. Neem het mee naar huis en gooi het daar weg, natuurlijk wel ik de goede container.

Al lopende kijk ik even opzij en zie daar een gele bloem in volle bloei staan. Het is een paardenbloem die bloeit.

Paardenbloem
Paardenbloem.

Opvallend dat deze plant nog in november bloeit. Dit is voor mij een teken dat het klimaat aan verandering onderhevig is. De seizoenen zijn vlakker van aard. Er zijn wel uitschieters, maar dan alleen in de zomer met extreem hoge temperaturen. Nu, op 1 november is het veel warmer als in vroegere tijden. Wij zijn getuigen van een bijzonder fenomeen; het klimaat is hard aan het veranderen, en dat is geen goede zaak. Ik maak mij zorgen, en met mij gelukkig veel andere mensen. Er moet iets veranderen in onze manier van leven en omgaan met de natuur en de aarde.

Na een half uur stap ik ons huis weer binnen met een bijzondere foto van een paardenbloem die bloeit in november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *