CORONA MAATREGELEN.

Gisterenavond hebben premier Rutte en minister De Jonge een zogenaamd persmoment gehouden. Er is heel veel gezegd en door de journalisten gevraagd. Het is wel duidelijk dat wij tot medio december 2020 met de nu geldende maatregelen te maken zullen hebben. Het is jammer dat er in onze samenleving een tweespalt is ontstaan. Een groep mensen is het volledig eens met de maatregelen en accepteert zelfs nog verdergaande maatregelen. Een andere groep mensen wil haar vrijheid terug. Zij ervaren alle maatregelen als een soort dictatuur, een vorm van onderdrukking. Deze groep ontkent voor een groot deel het bestaan van het Corona virus , gevoed door schimmige complottheorieën.

Gevolgen voor ons als gezin.

De gevolgen van de Corona maatregelen vallen voor ons beiden als gezin nog wel mee. Wij kunnen er prima mee leven. Het dragen van een mondkapje is voor een brildrager zoals ik vervelend. De wereld is ineens gehuld in mist. Maar als dit alles is mag ik niet klagen. Het masker geeft misschien een schijngevoel van zekerheid, een beetje bescherming tegen het virus. Verder gaat de computer cursus in “De Boerderij” helaas niet door; de groep deelnemers is op leeftijd en voor een groot deel kwetsbaar. Het niet doorgaan is voor mij als docent misschien vervelend, maar ik moet er niet aan denken dat een cursist ziek zou worden of nog erger….

Voor Joke heft het ook gevolgen. In het werk bij de dagverzorging zijn er minder cliënten en zitten zij op ruimere afstand van elkaar. Bij bepaalde zaken dragen de vrijwilligers mondkapjes. Ook hier geldt de zorg voor deze groep mensen de reden waarom allerlei maatregelen zijn genomen. Je wilt niemand verliezen aan het Corona virus! Het is zorgen voor elkaar en zorgen maken om elkaar.

Sociaal gezien leven wij nu in en beperkt isolement. Vrienden en bekenden zien we niet meer, ja, af en toe komt de familie op bezoek. Gewoon eens uit eten gaan kan door de sluiting van de horeca al helemaal niet meer. Vind ik dat erg? Om eerlijk te zijn : nee. Gezondheid gaat nu even voor alles! Tot op heden ben ik een aantal keren getest op het Coronavirus, maar gelukkig was iedere test negatief, dus GEEN Corona! Wij proberen ons zo goed mogelijk thuis te vermaken, maar ook door naar buiten te gaan om te bewegen.

Mijn verjaardag vieren we gezellig met elkaar, je kunt eigenlijk geen gasten uitnodiging, onder andere door het maximum aantal gasten. Wij zouden dan moeten werken met een ” spoorboekje”. Om zo laat komen deze mensen en een tijd later arriveren de volgende personen. De eerste gasten moeten dan weer plaats maken voor de nieuwkomers. Daar beginnen we echt niet aan! Hoe het ten tijde van de verjaardag van Joke gaat zien wij dan wel weer.

Op dit moment is het motto : Kijk naar elkaar om en blijf gezond!