SeniorWeb in Zelhem.

Op 2 september ben ik begonnen bij SeniorWeb in Zelhem als vrijwilliger. Samen met een andere medewerker ga ik een groep van hoofdzakelijk ouderen helpen bij het leren omgaan met een computer. De groep is niet zo groot, ongeveer vier personen. De deelnemers kunnen ook met vragen op het gebied van de mobiele telefoon, en Android tablets bij ons terecht. Ik verheug mij op de eerste kennismaking!

De bijeenkomsten worden gehouden in ” de Boerderij” aan de Meeneweg, een mooi karakteristiek pand.

De cusrusruimte is op de Deel. Omdat de zon volop op de ramen van de Deel staat te schijnen is er een alternatieve vorm van zonwering bedacht: voor de ramen staan planken! De cursusruimte bestaat uit een aantal tafels en stoelen, alles Corona-proof. Iedereen heeft een mondkapje voor, en dat is wel even wennen. Mijn bril besloeg constant. De ruimte ziet er ongeveer zo uit:

Achter de laptop zit de cursusleider, Joop. Achter hem, aan de muur, hangt een beeldscherm waarop de laptop van hem wordt geprojecteerd. Iedereen kan dan zien wat er gedaan wordt. Op deze foto is de alternatieve zonwering ook te zien.

Op dit moment, en dat blijft zo de komende maand, draaien wij met twee groepen cursisten. Een groep die aan de slag gaat met Windows en Google Chrome en een aantal mensen die met een Android tablet gaan oefenen. Over een maand, als er geen  nieuwe ontwikkelingen zijn rondom het Corona-virus, wordt de cursus gedurende twee uur gegeven. Vandaag duurde iedere groepsles een uur. Tussen de twee lesblokken door is er even tijd om een luchtje te scheppen. “De Boerderij” zorgt voor koffie en thee voor de deelnemers aan de cursus.

Het was voor mij,  en voor de cursisten,  een leuke middag, Joop geeft enthousiast les en vertelt tussen de bedrijven door ook allerlei anekdotes op het gebied van computers. De deelnemers stelden allerlei vragen aan Joop en mij.  De volgende week gaan wij aan de slag met het Google-account: wat is dat en wat kun je ermee?

Voor de diverse programma’s gebruiken wij de mogelijkheden die Google beidt, zoals Documenten, en spreadsheets. De reden dat wij Google gebruiken is omdat het goede programma’s zijn, en zij zijn gratis. Voor de cursus heeft het als gevolg dat iedereen hetzelfde programma gebruikt.  Mochten de cursisten op een later moment een Office-programma willen gebruiken, dan kunnen wij hen hierbij ook helpen. Zowel Joop als ik gebruiken beiden Microsoft 365.

7021 Zelhem, Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *