Storm op komst!

Op tv en radio wordt gewaarschuwd voor slecht weer. Regen en storm, maximaal windkracht 9 langs de Noordzee kust, bij ons in het Oosten van het land ongeveer windkracht 8 met windstoten tot 90 kilometer per uur. Reden voor ons om alle planten die normaal her en der verspreid staan op het terras bij elkaar te zetten in de hoop dat dit enige beschutting geeft. Andere, vaste planten, zullen wel enige schade oplopen, dat kan bijna niet anders. Naar verwachting zal in de loop van de komende nacht, zo tussen 03.00 en 05.00 de storm haar hoogtepunt bereiken. Ik hoop dat wij er gewoon doorheen slapen!

De lucht boven ons huis is mooi, maar ook een beetje dreigend, op de volgende foto is te zien wat ik bedoel:

Het kan nog dreigender:

Er is duidelijk ander weer op komst, het is, misschien tijdelijk, gebeurt met het mooie weer. Volgende week blijft het aan de koele kant, jammer. Beide foto’s zijn achter ons huis gemaakt, zo rond 20.00 uur. 

De regen hebben wij hard nodig, het grondwaterpeil is te laag, de bossen staan te verdrogen, beekjes staan droog, de landbouw heeft dringend behoeft aan water. Kortom: het is meer dan welkom! Als ik naar Hoog-Keppel ga via de Kipstraat kom ik langs een beekje. Een paar weken geleden stond er nog iets water in, nu is het een sloot met modder in plaats van water. Je ziet dat de natuur en de gewassen op het land naar water snakken. Het wordt tijd dat wij in Nederland in plaats van het hemelwater zo snel mogelijk afvoeren naar een systeem gaan waarin wij het zolang mogelijk vasthouden. Klinkt simpel, maar het heeft mogelijk gevolgen voor de landbouw en andere zaken waar ik niets van af weet. Meer iets voor de deskundigen.

De avonden worden al korter, steeds vroeger gaan de lampen aan. Het is dan ook bijna september, en normaal gesproken is het met de Hummelse Kermis zo rond 20.30 uur (bijna) donker. Dit jaar gaat de Kermis door de Corona niet door. Volgend jaar misschien weer, op de tweede woensdag van september en de daaraan voorafgaande dinsdag zoals de datum voor de kermis wordt omschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *