Een hittegolf.

 Het is vandaag de zevende dag op rij met temperaturen boven de dertig graden Celsius, dus echt een hittegolf. Normaal duren deze zeer warme periodes niet zo lang, meestal een dag of vijf. Nu gaan wij richting acht dagen….

De nachten zijn warm, de dagen veelal te heet om iets te doen, het meeste werk doen wij in de morgen-uren, dan is het nog een beetje te doen. In de loop van de dag, met stijgende temperaturen, houden wij ons rustig.

Op dit moment rommelt het af en toe in de verte, wij hopen dat het onweer doorzet en ons een verfrissende regenbui brengt. Niet zo hard als een paar dagen geleden op verschillende plekken in de provincie. Daar viel soms enorm veel regen en ook hagel.

Ondanks de warmte zijn er in de tuin planten die het nog goed doen, onder andere de geraniums. Zij houden van zon en warmte. Ook de zonnebloemen hebben nu  niets te klagen, zon genoeg gehad.

de zonnebloemen.
Het is nu ongeveer 19.00 uur, en de lucht begint te werken, er is ander weer op komst.  
Het is bijna tien over half acht in de avond, en het is buiten behoorlijk donker en dreigend. Wij wachten in spanning af wat de weeromslag ons zal brengen!
Vanmiddag samen nog een kleine 2,5 kilometer gewandeld, je moet toch in beweging blijven……
 

6999 Hummelo, Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *