Een voorlichtingsmiddag over Freestyle Libre.

Vanmiddag gaan wij even naar het ziekenhuis. Er is een, verplichte, bijeenkomst voor gebruikers van de Freestyle Libre. Wij zijn benieuwd naar de inhoud van deze middag. Voor het bezoek aan het ziekenhuis ga ik zelf even naar de opticien, mijn bril even bijstellen.

De voorlichtingsmiddag.
omslag van de folder van Freestyle Libre die wij meekregen.

Om half vier moesten wij in het Slingeland ziekenhuis zijn. Vanuit Hummelo met de fiets er naar toe gegaan. Het was prachtig weer, niet veel wind en een redelijke temperatuur. Op de heenweg naar het ziekenhuis vrij veel scholieren gezien.

In het ziekenhuis moesten wij in het auditorium zijn. Toen wij om ongeveer kwart over drie binnen kwamen waren er nog maar een paar andere mensen. Langzaam vulde de zaal zich met diabetes patiënten die de freestyle libre gebruiken. De mensen waren van alle leeftijden, van jong tot oud. Het was een gemengd gezelschap. De voorlichting gebeurde aan de hand van een powerpoint presentatie die helaas soms zeer slecht te zien was door het kleurgebruik. Ook viel het geluid regelmatig weg, hetgeen vervelend was. De voorlichting was duidelijk, ondanks de genoemde minpunten. Het blijkt dat alle aanwezigen meerdere keren scannen op een dag, gemiddeld een keer of tien. “Meten is Weten” merkte Joke op, en zij heeft gelijk! Wij hebben best veel dingen gehoord, onder andere dat je de mobiele telefoon ook kunt gebruiken voor het scannen, tenminste als hij aan de voorwaarden voor gebruik van de app voldoet. Vanuit de aanwezige werd er veel gereageerd, en iedereen was blij met de mogelijkheid om te scannen. Een vingerprik hoeft nu (bijna) niet meer. Dit scheelt pijn en ongemak. Ook even gehad over het automatisch ontvangen van de materialen. Niet iedereen heeft aangegeven de spullen automatisch te ontvangen. Het blijkt dat de fabrikant over het algemeen ruimhartig omgaat met klachten en problemen. Indien nodig worden nieuwe spullen toegezonden. Een aantal mensen had moeite met het verwijderen van de sensor. Hij plakt erg goed! Er weden tips gegeven waardoor het verwijderen een stuk makkelijker zou gaan.

Weer thuis.

Om ruim vijf uur waren wij weer thuis, met een hoofd vol informatie. Het duizelde ons gewoon, zoveel hebben wij gehoord. Na het eten “even” samen de app geïnstalleerd op de mobiel van Joke. Op de laptop moet ook nog een app worden geïnstalleerd die de gegevens doorstuurt naar het ziekenhuis. Dit doen wij binnenkort. Wij zijn beiden moe geworden van alle informatie en indrukken, maar hebben ook veel geleerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *