Een fractievergadering in een mooi gemeentehuis.

Vanavond is er weer een fractievergadering in het gemeentehuis in Hengelo. De raadsfractie, de commissieleden en de steunfractie zijn bijna altijd compleet aanwezig. Het is de eerste vergadering in dit nieuwe jaar, en er staat veel op de agenda. De fractie wordt momenteel geteisterd door ziekte en andere zaken waardoor niet iedereen voor de volle honderd procent inzetbaar is. Vanmiddag nog even de agenda goed nakijken en eventueel stukken lezen ter voorbereiding op deze vergadering. Tevens alle vergaderingen en andere bijeenkomsten in de agenda noteren

Voor ik naar de vergadering ga eerst nog een lid ophalen in Achter-Drempt. Samen naar de fractie rijden is gezellig, even over de actuele politiek praten met elkaar.

De centrale ingang van het mooie gemeentehuis in Hengelo.
Gezicht op de ingang van het mooie gemeentehuis waar de fractie vergaderingen is.

In 2010, vijf jaar na de herindeling, heeft de gemeente Bronckhorst een nieuw gemeentehuis in gebruik genomen. Het werd dat jaar door Agentschap NL als het meest energiezuinige gemeentehuis van Nederland aangemerkt[4], en heeft 20 miljoen euro gekost. Het gebouw is gevestigd in het dorp Hengelo, dat centraal ligt binnen de gemeente. (Bron: Wikipedia)

De politiek vleugel.

In het gemeentehuis is een aparte vleugel voor “de politiek” , hier zijn de vergaderkamers waar de fracties bij elkaar komen, en heeft de Griffie haar kantoor. Alle raads- en commissieleden hebben via een vingerscanner toegang tot dit deel van het gemeentehuis buiten de normale openingstijden om. De vergaderkamers zijn verschillend van afmeting, en al naar gelang de omvang van de vergadering wordt er via de Griffie een geschikte ruimte gereserveerd. Wel kunnen een aantal vergaderkamers via een schuifwand aan elkaar worden getrokken zodat er een grotere ruimte ontstaat. Ik moet zeggen dat het niet altijd even fris ruikt in de vergaderkamers, de lucht is er behoorlijk muffig. In alle kamers hangen borden, is er een overheadprojector, en is er internet (Wifi) voor de deelnemers aan de vergadering. Soms moet je als fractie een beetje oppassen dat je niet te hard praat of lacht (ook lachen doen wij veel), omdat naast je een andere fractie zit te vergaderen. Zij hoeven geen last van ons te hebben en hoeven ook de discussies en gesprekken niet te horen die wij voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *