Fietstocht naar Hoog-Keppel en de oude AVIKO.

Met de fiets naar Hoog-Keppel.

Vanmiddag heb ik Joke opgehaald met de fiets bij de dagverzorging van de Gouden Leeuw groep waar zij al 15 jaar werkt. Het was mooi weer. Onderweg een kennis uit het dorp tegengekomen. Via de Mazouw naar Hoog-Keppel gefietst. De Mazouw is een gebied dat rond de Kipstraat in Hummelo ligt. Vlakbij de Keppelse Golf Club, aan de Prinsenweg, staat de voormalige directeurswoning van de Coƶperatieve zuivelfabriek, later is dit AVIKO geworden. Het pand werd samen met de fabriek in 1914 gebouwd. De laatste jaren verkeerde het in een erg slechte toestand. De enige jaren geleden is het gerenoveerd. Nu staat het pand te koop samen met de omliggende grond.

De oude directeurswoning van de Zuivelfabriek.

Het gebouw kost wel een lieve duit: voor 750.000 euro mag men zich de eigenaar van het pand en de grond noemen. De eigenaar woont dan pal aan de rand van het bos, dicht bij de Golf Club, dus ideaal voor de meer -vermogenden onder ons. Het is jammer, maar amper een paar jaar na de renovatie ziet het pand er al weer een beetje haveloos uit. Op sommige plekken liggen dakpannen los, en het heeft hier en daar behoefte aan een likje verf.

Het “te koop” bord.

De kerk van Hoog-Keppel en het Gezondheidscentrum.

Doorfietsend naar het dorpscentrum van Hoog-Keppel zie in de bospaden een aantal wandelaars met honden lopen, het is een geliefde uitlaatplek. Vlak bij plek waar de dagverzorging gevestigd is staat de kerk van Hoog-Keppel, een mooi, oude kerk.

Het voormalige Gemeentehuis, nu Gezondheidscentrum.

Het voormalige gemeentehuis is nu Gezondheidscentrum, waar behalve de huisartsen ook de fysiotherapie, de stichting Welzijn Hummelo-Keppel-Drempt, de logopedie, een apotheek en het sociaal team van de gemeente zitten. Ook heeft de wijkagent hier regelmatig spreekuur. In het oude gemeentehuis zijn wij nog getrouwd, in april 1987. Het is bijna normaal dat ik Joke op de maandagmiddag ga ophalen van haar werk. Het is gezellig, onderweg naar huis even praten over wat zij deze middag heeft gedaan, en wat ik heb gedaan. Voor je het weet ben je weer in Hummelo, wij rijden vaak via de Mazouw, maar ook regelmatig via de Hessenweg. Op de Mazouw heb je meer licht en is het fijn als de zon schijnt, en in de Hessenweg heb je meer beschutting tegen weer en wind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *