Een drukke vrijdag.

De optometrist.

Vanmorgen al vroeg op de fiets gestapt, samen met Joke. Moest even naar de optometrist in het ziekenhuis. Heb waarschijnlijk een nieuwe bril nodig. Onderweg was het gedurende een deel van de fietstocht nog behoorlijk donker, maar vlak bij Doetinchem werd het al snel steeds lichter. De optometrist constateerde dat ik inderdaad een andere sterkte nodig had. Omdat ik oogdruppels kreeg voor het onderzoek, heb ik een hele tijd iet scherp kunnen zien. Dat was ook de reden dat wij zijn gaan fietsen.

Bij de opticien.

Vanmiddag maar even naar de opticien gegaan, had in het de ochtend al een afspraak gemaakt toen wij terugkwamen van de optometrist.. Toch duurde het bezoek aan de opticien nog ruim een uur. Eerst een globaal onderzoek, daarna naar de refractieruimte voor een uitgebreid onderzoek. Dan een nieuw montuur uitzoeken en de glazen aanmeten. Het was een lange zit, maar over ongeveer anderhalve week kan ik de nieuwe bril ophalen. Hoop dat ik dan beter kan zien, daar doe je het toch voor.

Een heerlijke taart.

Van de bibliotheek kregen wij als vrijwilligers onder andere een bon van de HEMA voor een appeltaart. Op weg naar de opticien meteen maar even een taart meegenomen. Vanavond na het eten even een stukje geproefd, en het was heerlijk. Volgens de medewerkster achter de balie bij het gebak mochten wij ook een andere taart uitzoeken. Dat hebben wij dan ook gedaan. Wij hebben de chocoladetaart gekozen, weer eens wat anders als altijd appeltaart.

Schaatsen en een goed boek.

Vanavond gaan wij naar het schaatsen vanuit Heerenveen kijken. Het is altijd een gezellige boel daar in Thialf. Vooral Joke is gek op schaatsen. Best kans dat ik mij terugtrek met een goed boek. Momenteel lees ik een boek van John le Carre: “spion buiten dienst”. Dit was een aanrader uit de boekenbijlage van het NRC. Via de bibliotheek heb ik het boek gereserveerd. Het is een zogenaamde “top titel” dus ik kan het boek maat twee weken lenen, snel gaan lezen dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *