Een avond in het Gemeentehuis.

Het College staat klaar.

Wat is er gezelliger in het begin van het nieuwe jaar dan elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen? Vanavond is de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst in het gemeentehuis. Rond 20 uur begint het officiƫle programma, het College staat klaar om iedereen de hand te schudden en een goed nieuwjaar te wensen.

Eris zoals altijd veel belangstelling vanuit “de burgerij” . Behalve het College in de hal kom ik er ook veel bekenden tegen. Een receptie is een ideale plek voor een beetje netwerken, maar vooral om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen!

De hal is aardig gevuld met gasten.

In de huidige tijd staan dergelijke recepties on druk. Het wordt allemaal een beetje te prijzig. Gemeenten, ook onze gemeente, kampen met tekorten op de begroting.

Behalve het College zijn ook veel raads- en commissieleden aanwezig. Diverse verenigingen en beroepsgroepen zijn er ook . Soms zijn zij in klederdracht zoals de volksdansgroep die er vanavond is. De hal staat als snel vol met gasten. Het gepraat van al deze mensen geeft veel kabaal. Bodes lopen af en aan om de gasten van drinken te voorzien. Deze “brigade” is zeer belangrijk, zij zorgen voor de aanwezigen. Aan het einde van de avond zorgen zij er voor dat morgen de ambtenaren weer in een schoon gemeentehuis kunnen werken.

Voor de dames en heren politici begint het werk nu weer na het kerstreces. Er zijn genoeg zaken die de aandacht van de politiek verdienen. Zoals de stikstofcrisis, de PFAS, de droogte, enz.

Vanavond worden ook onze kampioenen in het zonnetje gezet. Hun prestaties worden genoemd. Van de gemeente krijgen zij een attentie. Speciale aandacht was er voor een oudere man die een verkeersslachtoffer uit een brandende auto heeft gered. Hij krijgt uit handen van de burgemeester een onderscheiding. Ook de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Vanavond wordt “de vrijwilliger van het jaar” bekendgemaakt., altijd spannend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *