Het is niet over het hoofd te zien: in de Hessenweg worden bomen gekapt. Het gaat vooral om naaldbomen, maar ook loofbomen leggen het loodje. Was het eerst een dicht bos, nu blijven er op sommige plaatsen een paar bomen staan.
Waarom?
De vraag die nu aan de orde is, kan ik niet beantwoorden, maar ik heb wel enige ideeën. Het is vaak productiehout wat de maximale levensduur heeft bereikt. Verder speelt de droogte van de afgelopen zomer ook een rol. Veel bomen zijn dood gegaan doordat het te droog is geweest. Doordat het hout de maximale levensduur heeft bereikt, in combinatie met de droogte kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Takken kunnen uit de bomen vallen. In de Hessenweg wandelen en fietsen veel mensen. Voor hun veiligheid is ook de boseigenaar verantwoordelijk.

Mooi plaatje.
Hoewel het een triest gezicht is, alle gevelde bomen die langs de zandweg liggen, levert het ook wel eens een mooi plaatje op. Het is ook goed dat de natuur in de vorm van paddenstoelen en zwammen haar gang kan gaan. Zij helpen bij het opruimen van de restanten van de bomen.

Het is wel te hopen dat er nieuwe aanplant komt. Zonder deze aanplant is het geen bos meer! De Hessenweg is een belangrijk onderdeel in de “natuurbeleving” voor veel inwoners. Iedereen vindt het een mooie weg, met aan beide zijden bomen en dichter bos. Het trekt veel wandelaars en fietsers. Mensen wandelen er met of zonder hond, kortom het is een plek voor ontspanning.