Het gewone leven begint weer.

Wat is het voor dag?

Toen ik vanmorgen uit bed kwam was de eerste gedachte die in mij opkwam: wat is het voor dag?, is het maandag? Natuurlijk is het vandaag pas donderdag. In de buurt komt alles ook tot leven. Mensen zijn met het huis bezig, brengen oude spullen weg, moeten boodschappen doen….. Zelf vanmorgen plastic en glas naar het milieupark gebracht. De gemeente heeft een nieuw tariefstelsel voor huisvuil ingevoerd. Nu loont het wegbrengen naar het milieupark echt veel geld. Voor de groep mensen die door ziekte of andere oorzaak echt niet zelf kunnen is er een regeling in het leven geroepen. Zelf brengen wij al jaren het “grijze” afval naar het milieupark. Ook ruimen wij zwerfafval op, dat is een goede combinatie van wandelen en meteen iets zinvols doen onderweg.

Diabetes.

Sinds een paar weken heeft mijn echtgenote een Freestyle Libre. Met dit vernuftige apparaat kan zij zonder iedere keer een vingerprik te doen haar bloedglucose meten. Ideaal dus. Diabetes is een nare ziekte. Het tast op termijn veel organen aan zoals de ogen, het hart, de nieren. Het is eigenlijk een sluipmoordenaar. Mijn diabetes is momenteel goed ingesteld. Als gevolg daarvan zijn misschien mijn ogen vooruit gegaan. Binnenkort even naar de opticien om te laten meten of de sterkte inderdaad veranderd is.

Dagverzorging en eenzaamheid.

Deze tijd van het jaar, Kerst en Oud en Nieuw is geen prettige tijd voor mensen die niet over een sociaal netwerk beschikken. Zij zijn deze dagen veelal alleen. Het gaat dan vooral om ouderen en alleengaanden. Zij zijn dan letterlijk en figuurlijk alleen. Voor deze groep mensen is er een dagverzorging. Dit is een plek waar zij samen kunnen komen om bijvoorbeeld een spelletje te doen, te knutselen, met elkaar kunnen praten, enz. Het is tegenwoordig de bedoeling dat mensen zolang mogelijk in huis blijven wonen, eventueel met ondersteuning in de vorm van hulp. Een nadeel is dat mensen dan kans lopen op vereenzaming. Voor deze groep is de dagverzorging een oplossing. In Hoog-Keppel is de dagverzorging open op maandag, woensdag en vrijdag.

Een frisse neus halen.

Er was was vandaag een mailtje van de apotheek: er lagen medicijnen klaar. Wij waren toch al van plan om te gaan fietsen, dus hebben wij het nuttige met het aangename gecombineerd en zijn met de fiets naar de apotheek gereden. Eerst even langs het kerkhof om te zien of de bloemen de koude nachten hebben overleeft. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Op een mistige, koude middag toch nog bijna 13 kilometer gefietst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *