Nieuwjaarsdag 2020.

Ontwaken op 1 januari.

Het was vandaag behoorlijk fris. Ben om ongeveer kwart voor zeven opgestaan, en de autoruiten zaten onder een laagje ijs. Sommige stukken op straat waren nog redelijk glad. Wat is gebleven, is de frisse kou, tintelend en gezond. Van de mist die er tijdens Oudejaarsavond was, is niet veel over gebleven. Vannacht is het niet zo lang onrustig geweest in het dorp. Het nieuwe jaar was krap een uur oud toen het meeste knallen al voorbij was, heerlijk rustig slapen dus!

Een heerlijke wandeling.

Na de middag even naar buiten, een frisse neus halen. Via onder andere de Hessenweg gewandeld. Heerlijk fris buiten. Af en toe hoorden wij vanuit de omgeving nog een knal, maar niet echt veel. Meteen even naar vrienden gelopen om hen een goed en gelukkig nieuwjaar te wensen. Bij hen een stuk van het Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen gezien. Het einde was natuurlijk de traditionele Radetzky mars. Ik heb nog een video waarop Herbert van Karajan het orkest en de gasten dirigeert. Ook vandaag bespeelde de dirigent het aanwezige publiek. Mooi om te zien hoe zij de ene keer zacht en even later weer hard klapten in de maat van de marsmuziek.

Nieuwjaarsbezoek.

Vanavond hadden wij niet zoveel zin in eten, dus even een lichte maaltijd gemaakt. Net toen wij het eten ophadden, werd er op het raam geklopt. Mijn schoonzus en zwager kwamen even op bezoek. De schoonzus had heel dapper meegedaan aan een Nieuwjaarsduik in Lichtenvoorde. Het zou mij te koud af zijn, maar zij vond het heerlijk.

Het gewone leven begint weer.

Ook dit jaar zijn er weer veel mensen in ziekenhuizen en bij artsenposten behandeld voor (oog)letsel door vuurwerk. Ik vraag mij af wanneer de overheid het afsteken van vuurwerk door particulieren gaat verbieden. Laat de gemeenten of de wijken zelf een vuurwerk show organiseren met alleen maar siervuurwerk. Dit scheelt veel ellende en kosten.

Morgen is het weer bijna een gewone dag. Wij gaan weer boodschappen halen, even naar de apotheek en in huis aan de gang. Ook het politieke leven begint weer na het kerstreces. Er zullen ongetwijfeld in Bronckhorst weer zaken zijn die nodig besproken moeten worden in de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *