Eindejaarsblog.

Het is bijna 2020, en een nieuw decennium staat voor de deur. In het jaar dat nu bijna achter ons ligt heb ik door omstandigheden te weinig tijd aan mijn blog kunnen besteden. Vooral de activiteiten op politiek gebied zijn tijdrovend, maar ik doe het met plezier. Vlak na mijn installatie als commissielid is er een officiƫle foto gemaakt. Deze heb ik een beetje bewerkt tot het resultaat dat hieronder staat.

Een van de zaken die mij dit jaar zijn bijgebleven in het jaarlijks terugkerende evenement Vive la France. Al een aantal jaren is dit een publiekstrekker van jewelste. De middenstand wilde het dorp Hummelo op de kaart zetten, en dit evenement is wat dat betreft een succes.

Het standbeeld van de boerenrock groep Normaal in Hummelo is ook na een paar jaar nog steeds een succes. Regelmatig, eigenlijk iedere dag, staan mensen foto ‘s te maken van het standbeeld. Ook dit is een hit.

Normaal vereeuwigd in brons.

Het carbidschieten is een traditie in Hummelo. Ieder jaar doen weer verschillende teams mee aan de wedstrijd om de “Karper Bokaal”. Het carbidschieten is een publiekstrekker, veel mensen nemen een kijkje, ondanks het feit dat het op Oudejaarsdag vaak koud en guur is.

Carbidschieten in Hummelo.

In de Dorpsstraat is sinds enige tijd een nieuw winkeltje, “Huys 1810” . Hier worden cadeau artikelen en streekproducten verkocht. Veel producten hebben een “verhaal” hetgeen deze artikelen extra bijzonder maakt. Dit winkeltje is een mooie aanwinst voor het dorp.

Logo van “Huys 1810”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *