Vive la France 2019.

Dit jaar was er voor de zevende keer het evenement ” Vive la France” in het centrum van Hummelo. Tientallen standhouders toonden daar hun koopwaar. Rond de klok van elf uur in de ochtend begon het. Voor die tijd was de bakker al brood aan het bakken, iets wat hij gedurende de hele dag doet. Hij verkoop broodsoorten die je niet zo snel bij je eigen warme bakker zult zien.

Wij zijn even langs de kramen gelopen, maar het was erg heet. Toch zagen wij nog een paar baasjes met hun viervoeters. Deze honden hadden het duidelijk warm. Het was eigenlijk ook te warm om een hond mee te nemen naar een dergelijk evenement. Ik heb nergens een bak met water zien staan voor de dieren die mee komen, misschien een aandachtspunt voor de volgende keer?

Opvallend was het hoe druk het al was rond half twaalf, rijen dik liepen de bezoekers door de straatjes van het dorp. Ook de plaatselijke middenstand deed volop mee met dit gebeuren. De winkel verkocht broodjes brie en andere broodjes, maar ook gekoelde dranken. Natuurlijk waren er meerdere plekke waar de bezoekers even konden zitten en uitrusten. Er was ook een stand van ” de Kruisbrink” een boerderijwinkel uit Toldijk. Deze standhouder deed erg goede zaken met verse aardbeien en heerlijke kersen.

Wij hebben ook even het nieuwste winkeltje van Hummelo bekeken, ” Huys 1880″ geheten en gelegen aan de Dorpsstraat. Het is een leuk ingericht winkelpand, met een oude bedstee erin.

Er waren een aantal stands met etenswaren, onder andere nougat, pie, broodjes, honing en andere smaakmakers voor in gerechten.

Op de terugweg naar huis bj de ” reizende bakker” een heerlijke krentenwegge van ongeveer een kilo gekocht. Thuis aangekomen meteen een kop espressokoffie zetten en een snee krentenwegge proberen: heerlijk!

Het was, zoals altijd , leuk om als bezoeker even over de markt te lopen, maar wij waren ook heel blij om weer thuis te zijn. Morgen is de tweede en laatste dag van ” Vive la France”, misschien dat wij dan nog even gaan…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *