Partij van de Arbeid

Sinds een maand of drie ben ik lid van de Partij van de Arbeid. De PvdA staat dichter bij mij als GroenLinks. Het is nu nog een beetje mijn weg zoeken en vinden binnen de afdeling Bronckhorst. Een maand gelden een eerste kennismakingsgesprek met de voorzitter en een commissielid gehad. Voor beide kanten was het een beetje kijken wat voor vlees wij in de kuip hebben.

Nu, een maand later, heb ik twee fractievergaderingen meegedraaid. De eerste stond in het teken van armoede en de tweede vergadering was een reguliere fractievergadering. Binnen de fractie is er een ongedwongen sfeer, en alle fractieleden, de raadsleden, de commissieleden en de mensen van de steunfractie gaan, natuurlijk, op gelijke voet met elkaar om. Alleen is er soms een informatie achterstand tussen de leden van de steunfractie en de rest van de fractie. De reden hiervoor is het feit dat de raads- en commissieleden vanuit de gemeente informatie krijgen, soms is deze informatie vertrouwelijk. Als steunfractielid haal ik mijn informatie van de website van de gemeente. Hierop staan alle openbare stukken vor dce raad.

Vandaag kreeg ik een app dat onze fractievoorzitter en voormalig wethouder is voorgedragen als wethouder in de gemeente Haaksbergen. Voor hem een mooie carrière stap en voor de afdeling Bronckhorst een gemis, maar het is hem van harte gegund.

De laatste fractie uitgebreid stilgestaan bij de Routekaart Bronckhorst energie neutraal 2030. Dit stuk is door de gemeenteraad terug gestuurd naar de wethouder omdat het niet voldeed. Over een paar maanden moet er een nieuw, of tenminste,een bijgewerkt stuk voor de raad zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *