WordPress cursus: plug-ins.

Wordfence.

Vanavond de derde cursusavond van WordPress voor gevorderden, Na de vorige cursus hebben wij huiswerk meegekregen evenals een Powerpont presentatie met de inhoud van de tweede avond. Zelf heb ik nog een aantal vragen over plug-ins ( zie ook:.https://dicksblog.nl/2019/02/08/wordpress-cursus-voor-gevorderden/ ) Zo werd ik buitengesloten van het administrator-deel van mijn site door Wordfence. Het lukte mij met geen mogelijkheid om in te loggen. Van alles geprobeerd, maar niets lukte. Uiteindelijk via de host van mijn site de plug-in laten verwijderen. In eerste instantie gaf de helpdeskmedewerker aan dat zij dat niet mochten; wijzigingen aanbrengen aan de site van klanten, maar gelukkig heeft een andere medewerker dit toch gedaan. Deze gebeurtenis hebben wij in de cursus even besproken. Volgens de cursusleider kan een haperende internetverbinding al een oorzaak zijn. Dit zou heel goed mogelijk kunnen zijn; ik werk vaak in mijn “studeerkamer” op de eerste verdieping aan de blog. Daar is het wifi ontvangst meestal redelijk goed, maar niet altijd. Ik heb toch maar weer Wordfence geïnstalleerd……, het beschermd de site tegen aanvallen van buitenaf, dus best belangrijk! De andere deelnemers hadden ook vragen naar aanleiding van de vorige cursus en het huiswerk.

NextGen gallery en Tiny jpeg en PNG.

Ook deze plug-in kwam uitgebreid aan de orde. Het is niet een echt simpele plug-in op het moment dat je er voor het eerst mee werkt. Bijvoorbeeld het bewerken van de alternatieve teksten, het aanbrengen van tags. Allemaal zaken waar je tegenaan loopt. Een vraag was of de foto´s in de gallery ook automatisch worden gecomprimeerd. Hiervoor hebben wij Tiny jpeg en PNG geïnstalleerd. Dit is een heel goede plug-in. Doordat deze de foto’s comprimeert wordt je site sneller, maar…… je kunt bij een gratis account maximaal 500 afbeeldingen comprimeren per maand. Tiny comprimeert een enkele afbeelding soms acht of tien maal, in allerlei andere formaten,. Dus met een enkele foto kun je zomaar acht of tien comprimeringen van de 500 “kwijt “zijn. Oppassen dus! Kom je boven de 500 comprimeringen per maand, dan kun je een betaald abonnement nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *