Office pakketten.

Microsoft versus Google.

Al jaren lang gebruik ik Microsoft Office 365 Home als pakket. Het bevalt goed, maar toch is het tijd om eens rond te kijken naar een ander pakket, al was het alleen maar voor de prijs. Behalve Microsoft heeft ook Google een eigen office-pakket. Jammer genoeg wordt het pakket van Google nog niet veel gebruikt, ja, studenten gebruiken het, maar als ik een document naar een kennis stuur wat is gemaakt in Google Docs is de kans redelijk groot dat het voor de ontvanger niet te openen is en dus ook niet te lezen…. , dus dat heeft geen zin. Dit probleem heb je niet bij een office-pakket van Microsoft. Deze pakketten worden wereldwijd aangeboden en hebben miljoenen gebruikers. De Google pakketten zijn weliswaar gratis, maar worden aanzienlijk minder gebruikt, dus toch maar eerst ori├źnteren op de pakketten van Microsoft.

Verschillende pakketten.

Microsoft heeft pakketten voor bijna alle doelgroepen: studenten, gezinnen en bedrijven. De pakketten verschillen onderling niet echt veel in functionaliteit. Een voorwaarde voor veel gebruikers is dat er minimaal Outlook voor het ontvangen en versturen van email in moet zitten en ook een tekstverwerker voor het maken van documenten. Zo zijn meerdere pakketten voor studenten en docenten, met een licentie voor 1 computer en een pakket voor meerdere computers/tablet’s en mobiele telefoons. Deze pakketten worden het meest gebruikt.

Office 365 Home.

Ik richt mijn aandacht op het pakket Office 365 Home , omdat ik met twee laptops, twee tablet’s en ook nog twee mobiele telefoons werk. Dit is voor mij het meest geschikte pakket, het is ook het meest gekozen pakket. In de Home-versie zitten de volgende onderdelen:Word, Exel, PowerPoint, Outlook, Publicher, Access en verder One Drive en de chat-app Skype. Het is een uitgebreid pakket! Van het Home-pakket kunnen zes personen gebruik maken. Iedereen krijgt ook 1 terabyte aan opslag in One Drive. Uit contact met de verkoopafdeling van Microsoft kunnen, als er 6 gebruikers zijn, maximaal 22 apparaten met office werken. Via een aparte, te downloaden, app is er de mogelijkheid om gebruik te maken van OneNote, voor opslag van notities.

Mijn ervaringen.

Mijn ervaringen met Microsoft Office en dan met name het pakket Office 365 Home zijn zeer positief. Je krijgt altijd de nieuwste updates, en de programma’s staan gewoon op de harde schijf van de computer. Hierdoor kun je ook offline werken. De 1 terabyte opslag in OneDrive is meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Een ander voordeel vind ik is het feit dat je het totale pakket iedere maand huurt. Je betaald een relatief klein bedrag. Je hebt geen grotere investeringen ineens voor het pakket. En het is in sommige gevallen per maand opzegbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *