Elektrisch rijden, informatiebijeenkomst gemeente.

Elektrisch rijden.

Met het oog op de toekomst organiseert de gemeente Bronckhorst diverse themabijeenkomsten over elektrisch rijden in de gemeente. Op diverse plekken kunnen de bewoners met hun vragen terecht op deze informatiebijeenkomsten. Verschillende vragen komen aan de orde. Onder andere waar en hoeveel oplaadpunten er moeten komen. Zelf ben ik naar de bijeenkomst in dorpshuis ” de Ruimte” in Hummelo gegaan. Ik heb een aantal vragen, onder andere over de kosten van het opladen van de accu, de aanschafprijs en nog een paar vragen. De gemeente heeft een paar veel voorkomende vragen beantwoord, zie onderstaande PDF:

Electrisch-rijden-Bronckhorst

De PDF geeft in een paar zinnen antwoord op veelgestelde vragen, het lezen zeker waard. Helaas is electrisch rijden voor veel automobilisten op dit moment nog te duur, Naar verwachting komt er een omslagpunt in 2024, Op dat moment zijn elektrische auto’s goedkoper als benzine- of dieselauto”s.

Naar “de Ruimte” voor informatie.

Aan het begin van de avond ben ik naar “de Ruimte”gelopen, niet wetende wat ik kon verwachten. Binnen waren vijf personen, allen betrokken bij de leverantie van laadpalen, zowel particulier als openbaar. Een laadpaal in je omgeving is nodig om met een elektrische auto te kunnen rijden. Momenteel zijn er nog erg weinig laadpalen in Hummelo (volgens de aanwezigen zijn er een stuk of drie). Om van het elektrisch rijden een succes te kunnen maken moeten er veel meer bijkomen. Een vraag van de aanwezigen was waar in Hummelo dan de openbare laadpalen moeten komen. Ik heb mijn idee├źn kenbaar gemaakt: op het evenementenplein, bij Zandewierde en in de nabijheid van het Hyndendael/de Woordhof. Op deze manier is er een oplaadpunt bij iedere wijk.

Een handige website.

Al pratende over elektrische auto’s kwam natuurlijk de aanschafprijs en het gebruik en de actieradius aan de orde. Vanuit de fabrikanten is de informatie soms een beetje misleidend.er is een goede website voor informatie: https://ev-database.nl  waarop je alle in Nederland verkrijgbare elektrische auto’s kunt vergelijken, erg handig.

Rekenvoorbeeld.

Rekenvoorbeeld verschil elektrisch rijden en benzine auro

Dit rekenvoorbeeld geeft een overzicht van kosten en besparingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *