WordPress cursus voor gevorderden.

De afgelopen twee weken is er in de bibliotheek van Zelhem een cursus WordPress voor gevorderden geweest. Ook de komende twee draait deze cursus nog op de woensdagavonden. De groep bestaat uit acht deelnemers. De websites zijn verschillend van elkaar; van een site over Colombia tot een website over honden, maar ook een website voor verkoop van motor onderdelen. Met een persoonlijke blog ben ik in deze groep een buitenbeentje.

Cursus leiding en inhoud cursus.

Kelvin Winter van Winter Webcare uit Apeldoorn verzorgt de cursus samen met de bibliotheek West-Achterhoek. Kelvin heeft een stramien ontwikkeld, en dit is de leidraad. Vanuit de deelnemers kunnen vragen worden gesteld. Deze vragen worden, indien mogelijk, in de cursus behandeld (dezelfde avond of in een volgende bijeenkomst). De eerste cursusavond heb ik gemist, had griepachtige verschijnselen. De tweede avond was zeer interessant. Vanuit de cursisten waren er een paar vragen,onder andere over een kalender toevoegen aan de website, maar ook de vraag “wat is een goede foto plug-in” werd behandeld en beantwoord.

Plug-ins installeren.

Na de uitleg over de verschillende plug-ins is het tijd om ze zelf te installeren. Een plug-in die ik heb geïnstalleerd maar niet gebruik is de klassieke editor voor WordPress. Zelf vind ik de blok-editor prettiger werken, je ziet meteen de lay-out van de pagina, en dat is prettig. Een tweede plug-in was de evenementen kalender. Deze plug-in heb ik wel geïnstalleerd en ook geactiveerd. Hierin kan ik inde toekomst eventueel zaken over Hummelo melden die voor lezers mogelijk interessant zijn. Ook de plug-in die bij een 404-melding van de website terug verwijst naar de homepage heb ik geïnstalleerd. Deze werkt perfect! Als laatste hebben wij NextGen Gallery geïnstalleerd. Met deze plug-in kun je zelf je fotobibliotheek opbouwen. Ideaal is het kunnen “labelen”van foto’s via tags, waardoor deze op onderwerk (tag) te vinden zijn.

Huiswerk.

Zoals bij iedere cursus krijgen wij als deelnemers ook huiswerk opdrachten. Kelvin stuurt meestal een dag of twee dagen na de cursus een PowerPoint presentatie en ook een link naar de video die is opgenomen van de cursusavond. Het leukste onderdeel van het huiswerk vond ik de link om de snelheid van je website te meten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *