Een nieuw internet en zo meer…..

Een nieuw modem.

Vorige week gebeld met mijn internet provider, Ziggo, met een vraag over Wifi. Tijdens dit telefoongesprek werd mij verteld dat ik een nieuw wifi-modem zou krijgen. Ik gebruik al jaren een modem van het zakelijke account dat ik in het verleden bij Ziggo heb gehad. Dit modem werkte voor mijn gevoel prima en ik had dan ook niet veel zin om te veranderen…. Begin van deze week kreeg ik het nieuwe modem. Vol verwachting uitgepakt. Blijkt het een identiek modem te zijn, dus weer een zakelijk modem……. Ziggo adviseerde om het modem te wisselen voor een modem van de zogenaamde particuliere markt. Vanmorgen kwam het nieuwe modem, en nu in de juiste uitvoering. Tegenwoordig is het aansluiten van een modem een fluitje van een cent, dus dat ging snel. Het internet doet het ook nog, en is aanzienlijk sneller dan ik de laatste jaren gewend ben, download van ruim 130 mb/s, terwijl de laptop waarop deze meting is gedaan boven op een kamer staat en de verbinding draadloos is. Het was het wachten wel waard! In ons geval staat alle apparatuur ingesteld op de 5 Ghz. band. Dit geeft het beste en snelste internet. Voor beide banden, de 2,4 en 5,0 Ghz. heb ik verschillende wachtwoorden.

Grieperig….

Deze week maar het werk afgebeld, ben grieperig. Voel mij alles behalve fit. Natuurlijk heb ik de standaard klachten die bij griep horen, en daar baal ik flink van. Vanmiddag hebben Joke en ik een klein stukje gelopen, wat was ik blij dat ik weer thuis was! Ben heel moe geworden van een relatief korte wandeling. Hoop volgende week weer helemaal aan het werk te kunnen. Overdag probeer ik toch zoveel mogelijk te doen, maar dat valt vaak nog behoorlijk tegen. Snel moe.

Een mooi boek.

Het voordeel van extra tijd is dat ik een spannend boek aan het lezen ben van Jo Nesbo; ” de Zoon”, een boek over een ontsnapte gedetineerde die op zoek gaat naar de rehabilitatie van zijn vader die verdacht werd van corruptie. Het is een vlot geschreven roman die ik in ieder geval moeilijk kan wegleggen. Iedere morgen in alle vroegte lees ik een poosje in ” de Zoon”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *