Kennismaking met de bibliotheek in Zelhem.

Vanmiddag ga ik naar de bibliotheek in Zelhem voor een kennismaking. Ik heb een afspraak met een collega. Zij gaat mij alvast een beetje wegwijs maken in het pand. Dit als voorbereiding op de overstap van de bibliotheek van Doetinchem naar de bibliotheek in Zelhem. Jaren geleden zijn wij lid geweest van de Zelhemse bieb. Ik neem aan dat er het nodige is veranderd. De bieb in Zelhem zit in een karakteristiek pand, tegenover de kerk.

Foto van de buitenkant van de bibliotheek in Zelhem. Het is een karakteristiek pand tegenover de kerk in het centrum van het dorp.
De bibliotheek van Zelhem.

Van binnen is de bibliotheek knus ingericht, veel hoekjes en een leuke inrichting.

Foto van de inrichting van de bieb. Het is het deel voor de allerjongste lezers, met een knusse bank en kussens erop.
Het deel voor de jongste lezers.

Aanstaande dinsdag begin ik met werken in Zelhem. De eerste keren zal ik gebruiken om bekend te worden met de bibliotheek en haar indeling. Vanmiddag was de cursus Klik&Tik bezig, de cursisten drinken in de pauze een kop koffie of thee aan de grote tafel, erg gezellig!

Er is veel veranderd in de bieb van Zelhem sinds wij er geen lid meer zijn. De bibliotheek is gaan werken met zogenaamde “werelden”. Hierbij kun je denken aan thema’s zoals liefde en romantiek, maar ook spanning en actie. Alle boeken staan in een bepaalde wereld, dus is het belangrijk om de verschillende werelden goed te kennen. Ook de jeugdboeken staan in werelden.

Heb zin om te beginnen in Zelhem, de fysieke afstand die je op een middag aflegt is veel kleiner waardoor ik aan het eind van de dag nog energie heb als ik thuiskom. Het is de bedoeling dat ik over een poosje ook nieuwe collega-vrijwilligers ga inwerken in Zelhem. Maar eerst zelf aan de slag!

Morgenmiddag weer aan het werk in de bieb van Doetinchem, meteen de sleutel inleveren van het fietsenhok. Deze heb ik niet meer nodig nu ik in Zelhem ga werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *