Een cake bakken, sport en puzzelen.

Een cake bakken.

Op zaterdag hebben wij in de loop van de ochtend even een cake gebakken. Het hele huis ruikt heerlijk . Hoewel een cake niet al te gezond is, is het lekker en het bakken is leuk werk. Joke en ik staan als volleerde bakkers in de keuken het beslag voor de cake te maken. Nadat het beslag in de bakvorm is gedaan, maken wij de beslagkom schoon met onze vingers, heerlijk! Nu staat de cake in de oven, nog een drie kwartier, en dan is hij klaar. Nog even afkoelen en dan kunnen wij een plaatje cake proberen. Denk wel dat hij lekker is, er zitten onder andere stukjes noten en rozijnen in. Natuurlijk eten wij de cake niet in een paar dagen op, een deel gaat in de vriezer, dat kan heel goed met cake. Nadat de cake voldoende afgekoeld is, even een beiden een stukje proeven. Onze conclusie: Heerlijk!

Hij is klaar!

Sport kijken.

Vanmorgen is er schaatsen vanuit ItaliĆ« op de televisie. Zelf geef ik er niet veel om, altijd maar weer dezelfde rondjes rijden…. Joke vindt het mooi om te zien. Zij leeft helemaal mee en levert vaak commentaar op dat wat zij ziet. Leuk om te horen! “Nederland” doet het goed. Antoinette de Jong is kampioen geworden.

Wie is de Mol?

Vanavond is ” Wie is de Mol? ” weer op de televisie. Joke vindt spelprogramma altijd leuk om te zien. Natuurlijk doet zij via de app ook mee aan het spel. Ook dit jaar doen weer meer of minder bekende Nederlanders mee. De opnames voor deze serie zijn gemaakt in Colombia in Latijns Amerika. De omgeving is prachtig, een totaal andere omgeving dan ons eigen landje. Alles is kleurrijker, bonter, kortom leuk om te zien.

Wie is de Mol?-app.

Klimaat akkoord.

Vandaag in het nieuws : fractievoorzitter Dijkhoff van de VVD gaat er van uit dat het klimaat akkoord er niet komt! In wiens belang is dat? Het bedrijfsleven dat moet hervormen?, de Staat die geconfronteerd wordt met hoge uitgaven? Dijkhoff vindt het akkoord zelfs een Kabinetscrisis waard. Er zijn volgens hem teveel “klimaat drammers”. Het draagvlak wordt steeds minder aldus Dijkhoff voor het klimaat akkoord. Jammer dat een regeringspartij er zo over denkt, een stevig klimaat akkoord is hard nodig. Niet alleen voor ons, maar zeker voor de generaties na ons.

Even naar Doesburg.

Wij zijn in de (mot)regen even naar warenhuis Staarink in Doesburg geweest. Wij hadden een paar dingen nodig. Joke heeft een mooie legpuzzel gekocht met afbeeldingen van Anton Pieck. Het zijn volgens mij moeilijke puzzels, veel kleuren hebben dezelfde tint, en dat is lastig…. Joke lukt het wel, zij gaat er rustig voor zitten. De puzzel hoeft ook niet in een dag af, daarvoor moet je tijd nemen. Iedere keer een (puzzel)stukje meer aanleggen.

De nieuwe puzzel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *