Nieuwjaarsdag 2019.

Het jaar 2019 is begonnen. Vandaag op nieuwjaarsdag hoor je weer over vuurwerk ongelukken, agressief gedrag naar hulpverleners, voor hoeveel miljoenen wij weer hebben geknald, allemaal zaken die, als het goed is, ons aan het denken zetten. In Hummelo is 2019 ook van start gegaan, en het resultaat is, hoop ik, dat er niet te veel vuurwerk afval op straat ligt. Met een beetje pech ligt het er over tig-weken nog. Niemand voelt zich op zulke dagen verantwoordelijk voor het milieu. Jammer, maar het is helaas niet anders. Tradities moeten blijven bestaan, ten koste van alles, inclusief milieu.

Het eerste vuurwerk slachtoffer:

Uit cijfers die RTL publiceert is er zeventig miljoen euro in ons land uitgegeven aan vuurwerk, echt heel erg veel geld. Ruim voor de jaarwisseling zijn er tientallen incidenten geweest. Hulpverleners worden in sommige plaatsen lastig gevallen bij hun werk, een slechte zaak! In de loop van de nacht is er nog iemand omgekomen door vuurwerk. In het nieuws hoorde ik zojuist dat er vier dodelijke slachtoffers zijn gevallen door het vuurwerk. Dit is wel een hoge prijs voor een traditie….

Nieuwjaarsmorgen:

Vanmorgen niet zo vroeg opgestaan, het is nu rustig in het dorp. Iedereen, althans veel inwoners, slapen nog. De mensen die je op nieuwjaarsdag vroeg buiten ziet zijn hondeneigenaren die blij zijn dat het meeste geknal afgelopen is. Veel huisdieren zijn bang voor het geknal en geflitst van het vuurwerk. Ieder jaar lopen weer veel huisdieren weg. Meestal worden zij wel weer gevonden.

In de loop van de middag naar Theo en Annette, onze zwager en (schoon)zus in Zelhem. Annette heeft aan de nieuwjaarsduik in Lichtenvoorde deelgenomen.

Annette in het water.

Het was gezellig in Zelhem, in de loop van de middag kwamen nog meer mensen op bezoek. Twee van de kinderen zijn thuis op deze dag.

Theo en Annette.


Joke en een buurvrouw aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *