Tulband bakken en een kerstdiner.

Vanmorgen samen een tulband gebakken. Nog nooit gedaan, dus best spannend! Hij is niet echt hoog geworden, een centimeter of vijf. Maar hij smaakt heerlijk. Het is een zogenaamde marmertulband, dus met chocolade er doorheen. Bij heb bakken hadden wij het zelfrijzende bakmeel vergeten, stond trouwens ook niet in het recept, hierdoor is de tulband zo klein gebleven.

De tulband is uit de oven en staat op het aanrecht af te koelen. Jammer genoeg is hij  niet hoog geworden, hadden vergeten om zelfrijzend bakmeel te gebruiken.
Het eindresultaat, onze eerste tulband! Hij staat op het aanrecht af te koelen. Jammer genoeg is hij niet echt hoog geworden, maar hij ruikt en smaakt heerlijk, zoals een tulband hoort te doen.

Vanmiddag is Joke vroeg naar de dagverzorging in Hoog-Keppel gegaan, zij hadden vandaag een kerstdiner waar ook Joke bij hoort. Op het menu onder andere gestoofde peer met wild.

De tafel is feestelijk gedekt, waxinelichtjes, een bord met wild en een gestoofde peer
Het kerstdiner aan een feestelijk gedekte tafel in Hoog-Keppel van de dagverzorging. Het bord met onder andere een gestoofde peer en wild ziet er verrukkelijk uit.

Vanmiddag zelf naar de apotheek in Hoog-Keppel geweest om medicijnen op te halen voor ons beiden. Nog net voor de Kerstdagen alle medicatie in huis, een prettig gevoel. De apotheek sluit vandaag om vier uur. Voor ik naar Hoog-Keppel vertrokken ben eerst even een stukje van onze vers gebakken creatie geprobeerd, heerlijk!, maar niet al te goed voor de bloedsuikers.

Rond half vier ben ik op de fiets gestapt om Joke in Hoog-Keppel op te halen. Zij wist niet dat ik kwam, dus dat was een verrassing. Terwijl ik stond te wachten viel mijn oog op de toren in Hoog-Keppel en ik heb dar de onderstaande foto van gemaakt. Zoals je kunt zien stond ik om tien voor vier te wachten.

Vanaf het Gezondheidscentrum heb je uitzicht op de kerktoren van Hoog-Keppel.  Terwijl ik op Joke sta te wachten is het volgens de torenklok tien voor vier in de middag.
Terwijl ik op Joke wacht even een foto van de toren van de kerk in Hoog-Keppel gemaakt.

De middag was gezellig en leuk, en de gasten hebben het ook naar de zin gehad. Om goed vier uur zijn wij samen naar huis gefietst. Beiden hadden wij geen zin in eten, een schaaltje yoghurt en een snee kerstbrood was ruim voldoende voor ons beiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *