Bloggen en blog-regels.

Vandaag was het een dag van binnen zitten. Bij tijden regende het, stond er veel wind. Kortom: hondenweer. Nog wel een korte wandeling gemaakt in de ochtend, maar de middag was nat. In de loop van de middag even bezig met het bloggen. Net op het moment dat wij ons gingen vervelen kwam er bezoek. Een neef en zijn vrouw kwamen even. Nadat zij weer afscheid hadden genomen hebben wij gegeten en is Joke verder gegaan met de puzzel uit de kerstbijlage van weekblad Contact. Zelf werk ik nog even aan mijn blog. Heb een aantal artikelen over bloggen gedownload, en die zijn interessant genoeg om er over na te denken.

Vanmiddag een aantal artikelen gedownload over bloggen en het schrijven van blogs en waar je allemaal aan moet denken. Of: moet bedenken voor je met een blog begint. Als ik dit allemaal lees denk ik dat ik helemaal verkeerd bezig ben. Mijn “focus onderwerp” ben ik zelf met de mensen om mij heen. De vraag is of dit voor de gemiddelde bezoekers interessant is. Mijn blog gaat over mijn leven en wat ik daarin allemaal beleef. Het is dan ook een persoonlijke blog.

Opvallend is de aandacht in allerlei artikelen over het geld verdienen met je blog. Hierover worden veel artikelen geschreven. De teneur is dat je geld met je blog kunt verdienen mits….., en dan komt de aap uit de mouw. Je moet een grote groep van vaste bezoekers hebben, het onderwerp van de blog moet duidelijk zijn, niet te specialistisch, maar vooral niet te algemeen. En je moet interessant zijn voor bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie. Voldoe je aan al deze criteria, ja, dan kun je een beetje geld verdienen met je blog. Als je blog een succes is, kun je de blog als geheel ook verkopen.

Ik sta er versteld van hoeveel soorten blogs bestaan, voor iedere doelgroep is er wel een blog te vinden: buurten, families, sport, hobby’s, over baby’s, peuters en kleuters, over moeders en vaders, kortom: alles leent zich voor een blog! In mijn blog tref je soms een video aan, maar meestal zijn het foto’s die in de tekst verwerkt zijn. Het is dus duidelijk een blog en geen vlog. Een vlog is meer van deze tijd, maar daar ontbreken bij mij nog de kennis en de vaardigheid voor om dat goed te doen. Ik hou het maar gewoon bij een stuk tekst met een paar foto’s en heel soms een korte video, lijkt mij veiliger.

Voor mijn blog maak ik gebruik van een zelf gehoste website, maar het is en blijft een WordPress blog. Bloggen vind ik leuk, en het maakt eigenlijk niet uit of ik aan alle voorwaarden voldoe. Het belangrijkste is het plezier wat ik er aan beleef! En met mij hopelijk ook alle lezer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *