Zaterdag 22 december 2018.

Wij zitten nu een paar dagen voor Kerstmis, in de supermarkten wordt het steeds drukker. Vandaag zelf ook nog een paar boodschappen halen bij de plaatselijke supermarkt. De meeste boodschappen hebben we al in huis. Wij maken met de Kerstdagen geen bijzondere gerechten, wij eten datgene wat wij lekker vinden. Misschien komt de Tweede Kerstdag nog familie een hapje mee-eten, gezellig! Vanmorgen was ik vroeg uit bed, rond kwart over vier. Buiten regende het hard, gecombineerd met een stevige wind is het echt decemberweer, de donkere dagen voor Kerstmis. Mijn vader zei altijd: “het is hard of nat”. Hij bedoelde dat het kan vriezen of dat er regen valt in deze tijd van het jaar. Hij heeft gelijk, nu valt er regen en er is nog geen vorst in zicht. Het eerste dat ik doe als ik uit bed kom is de kerstster voor het raam en de verlichting in de kerstboom aan doen, gewoon voor de gezelligheid. Daarna een kop espresso maken, heerlijk.

De Kerstster voor het raam.
Onze kerstboom.

Naar het kerkhof.

Ook even naar het kerkhof geweest om een kerststuk op het graf van mijn ouders te zetten. Er waren vrijwilligers aan het werk op de begraafplaats. Zij waren onder andere bezig met het groot onderhoud (snoeien en zo meer). In tegenstelling tot de begraafplaats in Drempt is Hummelo niet echt gezegend met veel gras rondom de graven. Bij het regenachtig weer zoals vandaag, is het redelijk modderig op het kerkhof.

Naar Doetinchem en de apotheek.

Vandaag even naar Doetinchem, een paar boodschappen halen. Voordat wij daar heen gaan even langs de bakker in het dorp. Heb net brood besteld en dat moeten wij ophalen. Bakker Ebbers heeft heerlijk brood, iets dat ik als bakkerszoon wel kan waarderen. In Doetinchem een doosje met twee coils voor de e-smoker gehaald. Verder even naar kleding gekeken.

Vanavond even naar de apotheek, hadden vergeten om een medicijn te bestellen. Gelukkig is het mogelijk om via de huisartsenpost een recept te krijgen en daarmee naar een apotheek te gaan. Wij Nederlanders mopperen heel veel over de zorg en de zorgkosten, maar wat ben ik blij dat ik in Nederland woon! De zorg is prima en goed toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *