Een terugblik op 2018 en een beetje vooruit kijken.

Het jaar 2018 is bijna voorbij, nog een dag of tien duurt dit jaar. Tijd voor een persoonlijke terugblik. Dit jaar heeft ons van alles gebracht, mooie dingen en soms ook minder mooie dingen. Mijn blog bijhouden doe ik de laatste maanden regelmatig, voordien was het sporadisch dat ik een post publiceerde. Het is mijn voornemen om met een grotere regelmaat een post te publiceren.

“Google-vrij”.

Mijn zoektocht naar een “Google-loos” internet verloop moeizaam. Google zit overal in verweven, en ik kom haar op de vreemdste plekken tegen. Toch probeer ik zo bewust mogelijk een andere browser, zoals DuckDuckGo te gebruiken…..

Facebook.

Facebook is ook zo’n onderwerp dat ik even heb aangestipt. Mijn plan was om Facebook helemaal te verwijderen en er dus geen gebruik meer van te maken. Zowel mijn werk als mijn politieke partij maken gebruik van Facebook. Doordat ik mijzelf heb afgemeld loop ik ook veel informatie mis. Informatie die, soms, belangrijk is. Dus toch maar weer het bekende aanmeldingsscherm ingevuld en de app gedownload. Heb dus weer Facebook……, ondanks mijn grote bedenkingen bij het programma.

Uiterlijk blog.

Het uiterlijk van mijn blog is dit jaar ook flink onder handen genomen. Nieuwe kleur, mooie foto boven de blog, allemaal in de hoop dat het er aantrekkelijker uitziet en beter leesbaar wordt.

Werken in de bibliotheek.

Het werk bij de bibliotheek is mooi maar ook lichamelijk zwaar, althans voor mij. Ik denk er dan ook over om mijn tijd binnen de bibliotheek deels in te vullen met werk binnen “Klik&Tik”. Deze activiteit sluit ook goed aan bij mijn belangstelling en vaardigheden. Zal begin 2019 de noodzakelijke stappen nemen om dit te realiseren. Vandaag was het trouwens hollen of stilstaan met het werk. Soms was er niets te doen, en een paar minuten later stonden er gelijktijdig een aantal mensen bij de informatiebalie. Sons werkte een lenerspas gewoon niet meer, dus deze lener kreeg een nieuw pasje. Bij iemand anders werd de beveiliging niet gewist van een geleend boek. In dit geval ging het alarm bij de uitgang af, maar de lener mocht gewoon doorlopen…..

het interieur van de bibliotheek op een rustig moment vanmiddag……

Vooruitblikken?

Bij een terugblik hoort ook een vooruitblik. Daar doe ik niet aan, heb geleerd dat alles altijd anders loopt als je zelf denkt of wilt. Dus vooruit kijken is net als het “lezen” van koffiedik. Je kunt er niets mee! Hoop alleen dat het nieuwe jaar voor iedereen brengt wat wij ervan hopen. Maar vooral dat het een gezond, liefdevol en gelukkig jaar mag worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *