Huishouden, bibliotheek en een vrijwilligersbijeenkomst.

Huishouden doen.

De afgelopen dagen hebben wij ons bezig gehouden met onder andere het huishouden. Dit moet gebeuren, en samen gaat het nu eenmaal beter. Woensdag hoefde ik niet te werken, had mij voorgenomen om naar Boek the Party te gaan, maar aan het eind van de dag was ik behoorlijk moe en ben heerlijk thuis gebleven.

In de bibliotheek.

Vanmiddag gewerkt in de bibliotheek. Het was erg rustig, dus veel opruimwerk gedaan. Het is mooi werk, maar ook behoorlijk vermoeiend. Vermoeiend voor de rug en de benen/voeten. Ben altijd blij dat ik thuis even mijn benen rust kan geven en ook dat ik even kan zitten. In de bibliotheek komt van zitten echt weinig terecht. Met de koffiepauze zit je even, maar dat zijn maar een paar minuten. Om ongeveer kwart over vijf was ik weer thuis. Achter het huis, op een tafeltje had Joke een mooi kerststuk gemaakt van alles wat over was gebleven van het bloemschikken van de afgelopen tijd

Joke heeft en mooi kerststuk gemaakt voor op het tafeltje achter het huis.
Een mooi kerststuk gemaakt door Joke.

Vrijwilligersavond bibliotheek.

Donderdagavond was er een vrijwilligersbijeenkomst, een zogenaamde Kerstborrel. Van de honderdtachtig vrijwilligers van de bibliotheek waren er een groot aantal naar Doetinchem gekomen. Uit alle vestigingen van de bibliotheek waren de mensen afkomstig. Niet alleen gastvrouwen en gastheren, maar ook vrijwilligers van het Taalhuis, Boek aan huis, vrijwilligers die de bibliotheek open houden op die momenten dat er geen personeel is. Kortom een gemêleerd gezelschap. Bij Tesoro werden wij ontvangen met een kop koffie en daarna volgde de toespraken van de directeur en de vrijwilligers coördinator. . Na de toespraken was er voldoende tijd om met elkaar te spreken. Heb zelf met een gastheer van de vestiging Steenderen staan praten. De tijd vloog voorbij en voor ik het in de gaten had was het bijna zeven uur, tijd om naar huis te gaan. Als dank voor onze inzet kregen wij een bon van Bol.com. Een leuk geschenk! Ik wilde al heel lang een espressokannetje hebben, maar daar is tot op heden niets van gekomen. Nu, met de bon van de bibliotheek, heb ik er een besteld. Aanstaande dinsdag wordt hij geleverd. Kan ik ‘s-ochtends vroeg een heerlijke kop espresso maken om wakker te worden……

Foto van een groot deel van de vrijwilligers van de bibliotheek West-Achterhoek.
Groepsfoto van een deel van de vrijwilligers op donderdag 13 december 2018.
Artikel in weekblad Contact met een oproep voor vrijwilligers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *